Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

BUCĂTĂRIA SICILIANĂ – O ÎNCÂNTARE PENTRU VEGETARIENI ȘI PESCATARIENI

BUCĂTĂRIA SICILIANĂ – O ÎNCÂNTARE PENTRU VEGETARIENI ȘI PESCATARIENI

Specificul Siciliei este dat pe de-o parte de ingrediente care sunt folosite mai mult pe insulă decât în Italia, dar și de rețete siciliene folosite pentru a găti preparate ce se găsesc și pe teritoriul peninsulei. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, Sicilia a fost cucerită de diverse popoare (mauri, normanzi, greci, spanioli etc.) care și-au pus amprenta asupra stilului culinar.


Caponata

Preparată cu vinete, roșii și alte legume din regiune, Caponata este un preparat sicilian ce poate fi încercat cu încredere chiar și de vegani. Aceasta se servește rece ca aperitiv, împreună cu focaccia, spre exemplu, dar se consumă și caldă, ca fel principal sau ca garnitură pentru preparate din pește.


Paste

Pastele atât de specifice bucătăriei italiene pot fi preparate și în stil sicilian. Rețeta de paste alla Norma se pregătește tot cu vinete și roșii, iar la acestea se adaugă brânză ricotta și busuioc proaspăt. Aceasta este o mâncare pe care vegetarienii o pot prepara ușor, iar pescatarienii pot savura pasta con le sarde – o rețetă de paste preparată cu sardine și anșoa.


Pizza Sfincione

Pizza pregătită de sicilieni este diferită de cea clasică italienească, având adesea formă dreptunghiulară. Aceasta are un blat gros acoperit cu suc de roșii și alte ingrediente cum ar fi brânză tare Cosacavaddu sau Toma, anșoa, ceapă și ierburi mediteraneene. Astfel, în funcție de topping-ul ales, pizza Sfincione poate fi potrivită atât pentru vegani, cât și pentru vegetarieni sau pescatarieni.


Creveți

Fiind înconjurată de mare, Sicilia are în bucătăria sa o mulțime de preparate ce au ca ingredient principal fructele de mare. Creveții roșii proaspăt pescuiți, spre exemplu, pot fi consumați chiar și cruzi, fiind asezonați doar cu ulei de măsline și suc de lămâie, aceștia fiind o delicatesă siciliană. Dacă preferi totuși fructele de mare preparate termic, atunci vei avea de unde alege dintre mâncărurile gătite în stil sicilian.


Pește spadă

Peștele spadă este un ingredient folosit în multe delicatese siciliene. Acesta poate da savoare tradiționalelor sosuri de roșii cu vinete sau poate fi tăiat felii subțiri, dat printr-o panadă de muguri de pin pisați, capere, stafide, măsline și suc de lămâie, rulat și pus pe frigărui pentru a fi apoi copt sau pus pe grătar.


Cannoli și Cassata

Dintre deserturile siciliene, trebuie să menționăm cannoli. Acest desert delicios ce combină un aluat crocant, prăjit în ulei, cu o umplutură cremoasă preparată cu brânză ricotta, este o încântare. Mai puțin cunoscută, dar deopotrivă de gustoasă este Cassata, o prăjitură din pandișpan ce este cel mai adesea preparată cu ciocolată, citrice, marțipan și cremă de ricotta.


Toate aceste bunătăți sau ingredientele necesare pentru prepararea lor pot fi găsite în magazinele Lidl sub brandul Italiamo – Sicilia Style. Pentru a nu rata specialitățile felurite în stil sicilian, abonează-te la newsletter și fii la curent cu toate ofertele.