Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

SALMOREJO ȘI GAZPACHO - SUPE RECI DE INSPIRAȚIE ANDALUZĂ

Ce faci atunci când îți mai rămân prin frigider câteva roșii moi care nu mai sunt bune pentru salată? Ai putea să pregătești o supă de roșii, dar nu oricum, ci căutându-ți inspirația în bucătăria spaniolă sau mai exact în cea din Andaluzia.


Cele mai cunoscute supe de roșii din Spania provin din Andaluzia și poartă numele Gazpacho și Salmorejo, cea din urmă fiind originară din orașul Cordoba. Aceste două supe cremă se servesc reci și pot fi găsite în restaurantele de pe peninsulă doar pe timpul verii. Deși pentru prepararea ambelor rețete se folosesc roșii, pâine, usturoi și ulei de măsline, există câteva ingrediente importante care diferă, iar tehnica de preparare și consistența supelor sunt și ele diferite.


Pentru Salmorejo se folosesc doar ingredientele mai sus menționate, iar supa se garnisește cu ouă fierte și bucăți de jamon. Pentru a pregăti Gazpacho este nevoie și de apă, oțet, ardei roșu sau verde, ceapă și uneori chimen, iar la final se adaugă deasupra crutoane, ceapă, roșii și ardei tocați. Pentru că apa este unul dintre ingredientele folosite pentru Gazpacho, această supă este mai lichidă și poate fi servită în boluri sau chiar în pahare și poate fi băută. Salmorejo, în schimb, nu are deloc apă adăugată, iar după mixarea ingredientelor se obține o supă groasă sub formă de emulsie care se servește cu lingura.


Dacă ai cumpărat prea multă pâine și s-a uscat, o poți folosi pentru a pregăti supă Gazpacho, întrucât aceasta se înmoaie datorită apei adăugate și va da o textură cremoasă supei de roșii. Cu toate acestea, pentru a pregăti Salmorejo se folosește doar miez de pâine proaspătă ce se amestecă în blender împreună cu celelalte ingrediente.


Dacă vrei să le încerci la tine acasă, gata preparate, fii cu ochii pe ofertele Lidl și nu rata săptămâna cu produse în stil iberic sau în stil andaluz marca Sol & Mar sau Sol & Mar Andalusian Style. Pentru a te bucura de bunătățile spaniole, abonează-te la newsletter și fii la curent cu toate ofertele.