Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CUM PĂSTRĂM ALIMENTELE ÎN FRIGIDER

CUM PĂSTRĂM ALIMENTELE ÎN FRIGIDER

Un prim pas pentru a evita risipa alimentară poate fi depozitarea corespunzătoare a alimentelor.


Fructele și legumele se pot deteriora ușor dacă nu au suficient aer sau dacă sunt păstrate la o temperatură prea ridicată, dar și alimentele ambalate riscă să strice dacă nu sunt depozitate corespunzător înainte și după ce au fost scoase din ambalaj.


Foarte multe alimente pe care le avem în gospodărie sunt păstrate în frigider, dar și acolo lucrurile sunt împărțite. Obișnuim adesea să lăsăm ouăle și cutia de lapte pe ușa frigiderului, dar acela este locul cu cele mai ridicare temperaturi din tot frigiderul și nu este recomandat pentru astfel de alimente perisabile. Cel mai bun loc pentru lapte, brânzeturi proaspete, ouă și mezeluri este raftul de deasupra lăzii pentru fructe și legume. Pe ușa frigiderul pot să stea în siguranță sticlele cu apă sau suc, dar și sosuri, condimente sau dulcețuri.


Deși lada frigiderului este de obicei destinată fructelor și legumelor, nu toate acestea se păstrează bine acolo. Umiditatea este mai mare în acest compartiment, așa că nu este potrivit pentru ceapă, cartofi, ananas, banane sau vinete.


Pe raftul din mijloc al frigiderului pot fi păstrate mâncărurile gătite, iar pe cel de sus, unde temperatura este ușor mai ridicată, se pot ține brânzeturile maturate, iaurturile, untul sau ciocolata.


Nu uita că și congelatorul are compartimente speciale pentru anumite categorii de alimente și e bine să le iei în considerare.