Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

PLEUROTUS, UN ÎNLOCUITOR EXCELENT PENTRU CARNE

PLEUROTUS, UN ÎNLOCUITOR EXCELENT PENTRU CARNE

Ciupercile Pleurotus sunt bogate în proteine și fibre, dar nu conțin colesterol și nici grăsimi, iar caloriile sunt foarte puține. Iată de ce aceste ciuperci pot fi consumate de cei care țin post, de vegetarieni sau de persoanele care țin o dietă de slăbire sau pur și simplu vor să mănânce mai sănătos.


Din complexul vitaminelor B, ciupercile Pleurotus conțin cantități însemnate de B3 și B5, fiind și bogate în vitamina D, cupru și fibre. Pot avea rol antibacterian și antioxidant, dar și de întărire a sistemului imunitar.


Aceste ciuperci cărnoase cu miros ușor dulceag pot fi consumate gătite sau murate. Ele se prepară ușor la tigaie, pe grătar sau în cuptor. Tocănița de ciuperci Pleurotus este delicioasă, iar pentru că au o pălărie voluminoasă pot fi preparate și pane. În plus, le poți pregăti cu smântână, în ciorbă sau într-o salată, dar nu uita că nu se consumă decât gătite.


Posibilitățile de servire sunt nenumărate, dar gustul este întotdeauna la fel de bun.

Iată câteva modri în care ai putea să le prepari