Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Beneficiile ghimbirului pentru sănătate

Rădăcina de ghimbir este folosită foarte frecvent pentru proprietățile sale benefice organismului, dar și pentru a condimenta diverse mâncăruri sau pentru a da savoare băuturilor.


Ghimbirul are proprietăți stimulante pentru sistemul digestiv, calmează durerile abdominale și contribuie la neutralizarea toxinelor. Rădăcina de ghimbir conține gingerol, o substanță cunoscută pentru efectul său antiinflamator și antioxidant.


Și sistemul imunitar poate fi întărit datorită consumului de ghimbir. Rădăcina de ghimbir stimulează pofta de mâncare și transpirația, fiind folosită împotriva răcelilor. Poate calma tusea, este revigorantă și poate fi de ajutor pentru persoanele care suferă de rău de mișcare - în special rău de mare -, dar și pentru alte grețuri.


Ghimbirul proaspăt împrumută din aroma mâncărurilor preparate în tigaie și este folosit adesea în combinație cu usturoi, ardei iute sau ceapă verde. De asemenea, îmbunătățește gustul cărnii, orezului, pastelor, peștelui sau fructelor de mare. Rădăcina de ghimbir poate da savoare și prăjiturilor și este adesea folosită în limonadă sau smoothie-uri.


Dacă ai terminat de folosit ghimbirul, dar ți-a mai rămas încă destul de mult, îl poți depozita într-o pungă de plastic închisă, în sertarul pentru legume din frigider. Ghimbirul poate fi păstrat acolo timp de câteva săptămâni, dar dacă vrei să te bucuri de el mai mult timp, îl poți lăsa în congelator.