Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

BUCATE ROMÂNEȘTI PENTRU ORICE VEGAN

BUCATE ROMÂNEȘTI PENTRU ORICE VEGAN

Mai mult decât atât, o masă tradițională românească, începând de la aperitive și sfârșind cu desert, poate fi în totalitate vegană.
La un ospăț românesc îți poți deschide apetitul cu zacuscă de vinete sau de ciuperci, cu salată de vinete cu roșii sau cu ardei capia copți, dar și cu fasole bătută servită cu ceapă călită.
Ciorba nu poate să lipsească de pe mesele românilor, iar din fericire, dacă scoți carnea de pe lista de ingrediente, poți transforma orice ciorbă într-una numai bună pentru vegetarieni. Astfel, în meniul vegan își pot face loc și ciorba de fasole, și ciorba de cartofi sau de legume și, nu în ultimul rând, ciorba de lobodă sau supa de sfeclă.
Având experiența postului, românii au știut întotdeauna să găsească o cale pentru a-și savura bucatele tradiționale și în absența cărnii sau lactatelor. Mămăliga, chiar dacă atunci când nu e însoțită de brânză cu smântână, nu poate fi un fel principal în sine, ea poate ține locul pâinii și este delicioasă alături de tocăniță de cartofi, alături de sărmăluțe cu ciuperci, ardei umpluți cu ciuperci și orez sau de varză călită.
Când vine vorba de desert, carnea nu mai e o problemă, dar multe dintre deserturile noastre tradiționale se pregătesc cu ouă din belșug sau cu lapte, smântână, brânză ori iaurt. Cu toate acestea, prăjituri de post există o sumedenie, iar dacă vrei un desert pe care nu trebuie să-l adaptezi pentru a-l savura, atunci poți pur și simplu să deschizi un borcan cu dulceață, peltea, gem, magiun sau compot.