Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CE FACI CU GĂLBENUȘURILE SAU ALBUȘURILE RĂMASE

CE FACI CU GĂLBENUȘURILE SAU ALBUȘURILE RĂMASE

Spuneai că le păstrezi în frigider, că sigur îți vor fi de folos la vreo prăjitură, dar au trecut pe nesimțite vreo 2 zile de atunci și acum te gândești că va trebui să le arunci.


Îți sună cunoscută această poveste? Poate că ai pe cineva acasă care evită gălbenușurile sau poate că ai pregătit tu ceva bun și ai rămas cu vreo 3 albușuri. Indiferent care este povestea la tine în bucătărie, ideal ar fi să nu te găsești în situația de a arunca nici albușul, nici gălbenușul. Dar cum să procedezi?


Cea mai bună idee ar fi să începi să te gândești ce să faci cu ele, chiar din momentul în care pregătești mâncarea sau prăjitura care nu a avut nevoie decât de albuș sau gălbenuș. Nu lăsa pe mâine ceea ce poți plănui azi, pentru că mâine are tendința să se transforme în poimâine și fără să-ți dai seama, va trebui să arunci gălbenușul sau albușul rămas. O altă variantă ar fi să le prepari termic separat, indiferent dacă le poșezi sau le prăjești. Astfel, le poți adăuga ulterior la salate, la sendvișuri sau la alte preparate.Rețete doar pentru gălbenușuri


Probabil că primul preparat care îți vine în minte atunci când e vorba exclusiv e gălbenușuri, e maioneza. Într-adevăr maioneza de casă este foarte gustoasă și nu ar trebui să o prepari doar atunci când faci salată boeuf. Maioneza de casă poate fi folosită ca topping sau sos dip exact cum o folosești pe cea din comerț.


Există totuși o mulțime de deserturi care au printre ingrediente doar gălbenușul de ou și nu albușul. Pastele carbonara doar cu gălbenușuri sunt foarte gustoase, iar cremele de prăjitură pe bază de gălbenuș și lapte sunt delicioase. Mai mult decât atât, poți folosi gălbenușul pentru a da aderență ingredientelor pentru chiftele, fie ele cu care sau cu legume.


Și pentru că gălbenușurile sunt vedetele prăjiturilor, ți-am pregătit mai jos o serie de rețete în care ai putea să le folosești pentru a-i îndulci pe cei dragi.

Idei pentru a folosi albușurile


De ce să risipești albușurile când există atâtea modalități gustoase în care le poți prepara. Poate că dacă îți plac dulciurile cu adevărat dulci, și atunci te vei gândi în primul rând la bezele. Pe acestea le poți prepara în forma clasică sau te poți inspira din rețetele de mai jos pentru a-i surprinde pe cei dragi.

O altă șansă pentru albușuri este să le transformi într-o omletă fără gălbenușuri. Acest tip de omletă este foarte populară printre cei atenți la numărul de calorii consumat, iar dacă nu vrei să le prăjești, le poți turna în forme de brioșe, peste spanac și roșii cherry pentru a obține un mic dejun savuros și sănătos