Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

DE CE ȘI CUM SĂ FOLOSEȘTI PHYSALIS

Ideal pentru a decora, dar și pentru a da un gust delicios de acrișor deserturilor, fructul numit physalis este cunoscut și pentru proprietățile sale benefice organismului. Acesta provine din America de Sud și nu trebuie confundat cu fructe asemănătoare care se găsesc și la noi și care nu sunt comestibile.
Physalis este o sursă excelentă de nutrienți, fier, fosfor și vitamine - A, C, B1 și B3. Este un bun antioxidant și antiinflamator, poate contribui la îmbunătățirea vederii și este benefic pentru sănătatea pielii. Mai mult decât atât, este binevenit în dieta vegetariană sau vegană întrucât conține mai multe proteine (1,9 grame de proteine per 100 g) în comparație cu alte fructe cum ar fi strugurii, afinele sau zmeura.
Fructele physalis au dimensiunea unei roșii cherry și au culoare portocalie. Ele sunt înconjurate de un soi de teacă asemănătoare frunzelor uscate sau hârtiei creponate. Datorită aspectului deosebit, physalis este folosit pentru decor și chiar dacă uneori teaca însoțește fructul, aceasta nu trebuie mâncată.
Poți folosi physalis pentru a decora torturi sau prăjituri, dar și ca ingredient în compoziția acestora. Bobițele de physalis dau un gust dulce acrișor salatelor de fructe, dar pot fi folosite și pentru a pregăti gemuri delicioase.