Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

IDEI PENTRU UN GRĂTAR VEGAN

IDEI PENTRU UN GRĂTAR VEGAN

Grătarul e cel mai adesea asociat cu preparatele din carne, dar aceasta nu ar trebui să fie o regulă pentru că sunt atât de multe bunătăți pe care le poți pregăti la grătar și fără ingrediente de origine animală. Veganii, vegetarienii și persoanele care țin post pot folosi grătarul pentru tot soiul de bunătăți potrivite cu regimul lor alimentar, fie că e vorba de preparate ce vin ca o alternativă la carne, sau de legume ori chiar fructe.


Alternative la carne

Chiar dacă ai renunțat ușor la carne, poate că nu-ți e la fel de ușor să renunți la un burger gustos sau la cârnăciorii prăjiți pe grătar. Din fericire, pe piață există tot soiul de burgeri vegani, dar și alternative la preparate din carne, cum ar fi cârnați sau crenvurști vegetali ori chifteluțe vegetale. Aici poți să afli unde găsești cel mai bun burger vegan!


Legume la grătar

Legumele se prepară foarte ușor la grătar, iar fiecare legumă are secretul ei pentru a fi cât mai gustoasă. Dacă vrei să pregătești pe grill vinete, dovlecei sau zucchini, taie-i rondele sau pe lungime și presară sare pe deasupra lor. Cartofii pot și ei să fie tăiați rondele și puși pe grătar, dar sunt foarte gustoși și dacă îi înfășori în folie de aluminiu și îi pui direct în jar, iar astfel vei avea și mai mult loc pe grătar.


Nu uita că poți pregăti și frigărui doar din legume: cu roșii cherry, bucăți de ceapă și bucăți de ardei. Dacă îți place sparanghelul la grătar, aliniază tulpinile de sparanghel și fixează-le cu două frigărui, una în partea inferioară și alta în partea superioară a tulpinilor de sparanghel. Astfel, nu riști să îți cadă sparanghelul în jar și îl poți întoarce mult mai ușor.


Ciupercile champignon sau portobello sunt și ele potrivite pentru grătar, iar dacă în dieta ta sunt incluse și lactatele, poți pune în pălăriile cupercilor și câteva bucăți de cașcaval sau cheddar. Porumbul se poate pregăti în diferite moduri la grătar: acesta poate fi fiert înainte și apoi pus pe grill sau știuletele se poate pune crud direct în jar.

Fructe la grătar

Poți folosi grătarul și pentru a pregăti un desert cu fructe. Ananasul este delicios la grătar! Trebuie doar să îi îndepărtezi coaja și cotorul, iar apoi să îl tai în rondele pe care să le așezi pe grill. Și piersicile, pepenele roșu și cel galben se pot prepara la grătar. Piersicile mai întâi se taie în jumătate și li se scoate sâmburele, iar pepenele se taie în felii groase de 1-2 cm care se pun pe grătar. Fructele coapte se pot servi cu frișcă vegetală sau cu sorbet.