Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CUM CONFECȚIONEZI DECORAȚIUNI PENTRU BRAD

Ai împodobit bradul, anul trecut, cu globuri roșii și aurii. Acum doi ani cu albastre și argintii. Te-ai plictisit de aceste combinații și vrei ceva nou, spre exemplu decorațiuni inedite pentru brad? Nimic mai simplu. Le confecționezi chiar tu, împreună cu cel mic. Asta pentru că are nevoie de ajutor, unele dintre operațiuni fiind prea complicate pentru el. Nu și pentru tine. Îți garantăm că această activitate îi va plăcea la nebunie! Și cât de mândru va fi când vei împodobi bradul cu frumusețile făcute de mânuțele lui!
Conuri ninse


Ai nevoie de: conuri de brad uscate, tempera albă, sclipici argintiu, panglici colorate - satinate sau din organza -, lipici, sfoară, pistol de lipit cu silicon.


Cum procedezi


Pune-l pe cel mic să coloreze cu tempera albă vârfurile „solzilor” conurilor, ca și cand ar fi ninse. După ce tempera s-a uscat, pune puțin lipici și presară sclipici argintiu. Din panglici colorate realizează fundițe pe care, cu ajutorul pistolului de lipit, le lipești la baza conului (conul va sta în brad cu vârful în jos). Agățătoarea se realizează din sfoară, pe care o vei lipi cu pistolul de silicon în spatele fundiței, direct pe con.
Steluțe multicolore


Ai nevoie de: bețișoare din lemn de la înghețată (se găsesc în magazinele cu materiale art&craft), tempera albă, nasturi multicolori, pistol de lipit cu silicon, sfoară.


Cum procedezi


Lași copilul să coloreze bețișoarele cu tempera albă, pe o singură parte. Pentru fiecare steluță vei avea nevoie de patru bețișoare. După ce s-au uscat, lipești bețișoarele între ele, unele peste altele, întâi în forma de + și peste ea în formă de X. Pe fiecare bețișor veți lipi nasturi colorați, pe toată lungimea. La final realizezi din sfoară agățătoarea, pe care o lipești pe spatele steluței.
Brăduț în miniatură


Ai nevoie de: hartie mai groasă verde sau fetru verde, hârtie creponată de diverse culori, mărgele/paiete, pistol de lipit, lipici.


Cum procedezi


Desenează pe hârtia sau pe fetrul verde un cerc, apoi decupează-l. Răsucește-l ca și cum ai vrea să obții un cornet și lipește cu pistolul pentru a-și menține forma conică. Rupe bucățele de hârtie creponată și mototolește-le, pentru a obține niște biluțe. Lipește-le pe conul verde cu lipici. Mai poți lipi și mărgele sau paiete.
Om de zăpadă


Ai nevoie de: o coală albă de hârtie, vată, mărgele roșii, boabe de piper, material textil, lipici.


Cum procedezi


Decupează cercuri de hârtie de diferite dimensiuni (pentru cap, corp, mâini). Modelează din vată biluțe de dimensiunea cercurilor de hârtie și lipește-le. Asamblează omul de zăpadă. Lipește boabe de piper pentru ochii și nasturii omului de zăpadă, și mărgeluțe roșii pe post de nas. Taie fâșii subțiri de material textil și pune-i fular la gât.
Clopoței veseli


Ai nevoie de: carton, tempera albastră și albă, sclipici argintiu, pensulă, sfoară.


Cum procedezi


Desenează pe carton clopoței, apoi colorează-i cu tempera albastră. Lasă-i să se usuce, apoi desenează cu tempera albă motive de iarnă. Pune lipici pe marginea clopoțelului și presară sclipici. Lipește agățătoarea din sfoară pe spatele clopoțelului.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului