Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

MITURI DE NUTRIȚIE DIN COPILĂRIE

Mâncare pentru copii

Spanacul te face puternic, iar zahărul îngrașă? Să verificăm câteva mituri nutriționale!


Nutriția potrivită pentru copii este subiectul multor discuții: Cât de mult zahăr este prea mult? Au nevoie copiii de legume verzi? Unele răspunsuri sunt bine argumentate, însă altele se schimbă în funcție de ultimele descoperiri științifice. Unele reguli aparțin doar domeniului legendelor și miturilor. Haide să trecem în revistă câteva dintre ele:


Este spanacul sănătos?


Răspunsul este DA. Spanacul conține, pe lângă vitamine și minerale, și acid folic, care lipsește adesea din alimentația noastră. Cu toate acestea, conținutul semnificativ de fier al spanacului nu este atât de ridicat precum se pretinde deseori. Cu siguranță este bine să mănânci spanac asemenea lui Popeye, pentru a deveni mai puternic și mai sănătos. Cei cărora nu le place spanacul pot lua acid folic, de exemplu, din roșii, varză, pâine integrală și linte. De asemenea, fierul se regăsește și în carne, în pâine integrală și linte. Toate aceste produse le poți găsi în magazinul tău Lidl.


Zahărul îngrașă?


Răspunsul corect este „depinde”. Zahărul oferă rapid o doză mare de energie, dar îngrașă doar în cazul în care consumi prea multe calorii. Cu toate acestea, cei care preferă dulciuri bogate în zahăr, budinci și prăjituri în detrimentul alimentelor, cum ar fi legumele, pâinea integrală, fulgii de ovăz și laptele, absorb rapid multe calorii și prea puțini nutrienți. Așa cum se întâmplă de multe ori în dietă, următorul aspect este valabil și pentru zahăr: cantitatea contează.


Dar fructoza este sănătoasă sau nu?


„Da“, atât timp cât este extrasă din fructe, care, în cel mai bun caz, sunt consumate în întregime. Astfel, organismul preia tot necesarul de vitamine, minerale și fibre. În cazul în care fructoza se regăsește și în iaurtul pentru copii, în batonul de cereale și în cerealele pentru micul-dejun, în acest caz, este deja prea mult. Astfel poate îngrășa și îmbolnăvi.


Pâinea proaspătă provoacă dureri de stomac?


Răspunsul este „nu“, deoarece în pâinea proaspătă nu sunt incluse alte ingrediente decât în pâinea mai puțin proaspătă. Acest mit pare să provină din perioadele în care pâinea proaspătă se găsea în cantități mici. Prin urmare, copiii mâncau pâine veche fără să se plângă, deoarece atunci se spunea: „De la pâinea proaspătă ai dureri de stomac“. În plus, pâinea proaspătă are un gust foarte bun, încât poți mânca prea multă, iar acest lucru poate provoca dureri de stomac.


Unt sau margarină?


Tema cu privire la pâine, aduce cu ea și următoarea întrebare: unt sau margarină? Răspunsul la întrebare împarte iubitorii de mic dejun în 2 tabere. Tatăl și fiica iubesc gustul delicios al untului, mama și fiul preferă produsele vegetale. Ambele au avantajele și dezavantajele lor: untul are un gust delicat și este un produs natural. Mult temutul colesterol a fost reabilitat în ultima vreme. Pe de altă parte, margarina conține uleiuri vegetale și, uneori, este îmbogățită cu vitamine. Metodele moderne de fabricație au permis micșorarea conținutului de acizi grași. La Lidl vei găsi, desigur, atât unt, cât și margarină.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului