Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cu ce e diferit Crăciunul copiilor de al părinților

Toți așteptăm Crăciunul de parcă am fi copii. Este poate chiar cea mai frumoasă perioadă a anului, în care bucuria își găsește loc în fiecare om și în fiecare casă. Este despre brad împodobit și Moș, despre colinde, bunătăți și daruri.


Când căutăm printre amintirile copilăriei, cele mai frumoase sunt cele ale sărbătorilor de iarnă. De aceea este bine, ca părinți, să le facem memorabile pe cele ale copiilor noștri. Vrei ca micuțul tău să creadă cu tărie în existența lui Moș Crăciun? Da, poate este o idee bună să închiriezi unul care să vină în casă și să-l poată vedea cu ochii lui. Dar dacă nu ai această posibilitate, aranjează chiar tu amănuntele unei nopți magice de Crăciun. Trezește-te înaintea celui mic și, dacă a nins, fă în zăpadă, până la ușă, până la intrarea în bloc sau în grădina acestuia, niște urme mari de pași. Unele de om și altele mai mici, ca de ren. Arată-i-le și spune-i că sunt ale Moșului și ale dragului de Rudolph. Sau poți face chiar în casă, în apropierea bradului, cu puțină făină, conturul unor pași. Da, după aceea va trebui să bagi aspiratorul. Dar bucuria celui mic merită orice sacrificiu.


Nu a nins? Nu-i nimic. Seara, înainte de culcare, roagă-l să te ajute să pui sub brad un pahar cu lapte și fursecuri pentru musafirul așteptat. Dimineață mușcă din fursecuri și varsă din lapte. Va fi încântat să vadă că Moșul a servit gustarea care i-a fost pregătită.


Cadourile visate


Tu cam știi ce i-ar trebui de fapt copilului, însă cel mai frumos cadou este cel dorit cu ardoare. Află de la el, din timp, ce-și dorește. Fie că îți spune prin viu grai, fie că scrie o scrisoare pentru Moș Crăciun. Și oricât de ciudată îi este dorința, încearcă să i-o împlinești. Unii părinți cred că darul de la Moș trebuie să fie unul cu totul special, și nu sunt mulțumiți de cererile prea simple. De aceea unii încearcă să afle de la copil și o variantă de rezervă. Am auzit de copii care își doreau din tot sufletul să primească... un sac de bile colorate din burete sau un semafor. Primul pare un fleac, al doilea o nebunie. Ei bine, părinții ambilor copii i-au făcut fericiți împlinindu-le dorințele.


Probabil că și bunicii au cadouri pentru el, dar pe acelea i le pot oferi oricând, înainte sau după ziua de Crăciun. Dar cadoul acela mult dorit, neapărat va trebui să îl găsească sub brad în dimineața zilei de 25 decembrie. Nu mai devreme și nici mai târziu. Pentru că nu mai are niciun farmec. Surprinde în fotografii acest moment, în fiecare an. Sunt amintiri neprețuite.


Masă îmbelșugată, dar... adaptată


Șorici, tobă, lebăr, cârnați, salată boeuf, sarmale, friptură, tort cu muuultă ciocolată, cozonac și prăjituri cu cremă. Da, sunt delicioase. Dar pentru noi, părinții. Pentru cel mic toate astea pot fi cauza unei indigestii care să vă strice tuturor zilele de sărbătoare. Dacă piciul are mai mult de 3 ani, poate gusta din friptura de porc la cuptor, dar să fie din mușchi. În rest, curcanul și peștele sunt cele mai bune variante. Salatele de crudități, frigăruile cu măsline, cașcaval și roșii cherry, tartinele cu brânză dulce și verdeață, fructele și checul sunt, de asemenea, variante de preparate pentru cel mic.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului