Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Ajutoarele de încredere ale mamei, în bucătărie

Bebeluşul a crescut, are deja șase luni, și este pregătit să facă primii paşi spre diversificarea alimentaţiei. Cu menținerea alăptării, în paralel, dacă acest lucru mai este posibil. Astfel, mama devine Chef-ul personal al copilului, iar timpul petrecut în bucătărie este mai mare. Două condiții sunt esențiale: respectarea ordinii introducerii noilor alimente în dieta copilului și muuultă inventivitate în preparare. Și, să nu uităm, multă răbdare cu... mâncăciosul.


Sucurile şi piureurile de legume şi fructe sunt primele noutăți din meniu, care se introduc în jurul vârstei de şase luni. Pe la 7-8 luni vine rândul mixurilor de piureuri din legume și carne sau pește, urmând ca, apoi, micuțul să încerce varianta hranei mai puţin prelucrate, dar gătite cu mult mai multe precauţii decât cea pentru adulţi. Este adevărat că cel mic mănâncă foarte puţin în această etapă a diversificării, dar asta nu înseamnă că nu are pretenţii foarte mari. Ba are! De aceea, mama are nevoie de asistenţă profesionistă în pregătirea meselor. Iar ajutorul de nădejde vine, de această dată, din partea electrocasnicelor special create pentru a scuti din preţiosul ei timp. Cine îi sunt aliații? Iată!


Cântarul de bucătărie


Acesta va rămâne o constantă importantă de-a lungul etapelor de creştere. Deoarece porțiile de mâncare ale copilului sunt mici (se prepară doar câte o porție, pentru ca mâncarea să îi fie oferită mereu proaspătă) este bine să existe o măsură corectă şi foarte precisă de apreciere a ingredientelor.


Storcătorul de fructe şi legume


Este necesar încă din prima fază a diversificării şi de el va fi nevoie multă vreme. De aceea, este de preferat unul de calitate, cu capacitate mare, de peste 1000 ml, cu un nivel scăzut de zgomot, care să aibă sistem de siguranță și să fie ușor de curățat.


Mixer vertical/blender


Ambele sunt de neprețuit pentru prepararea piureurilor şi a hranei pasate la începutul diversificării. Apoi, va fi util în pregătirea milkshake-urilor, care sunt de-a dreptul adorate de copii. Cu oricare dintre cele două se pot prepara rapid gustări sau deserturi sănătoase. În plus, sunt folositoare şi pentru prepararea maionezelor, a cremelor şi aluaturilor din meniul celor mari.


Robotul de bucătărie


Regele neîncoronat al tuturor aparatelor, robotul de bucătărie cuprinde toate opţiunile storcătorului şi blenderului, oferind şi alte facilităţi preţioase. Un robot performant are funcţii variate: frământare, batere cu telul, radere, pasare, feliere, râşniţă cafea, tocare gheaţă, nuci etc, ceea ce îi dă întâietate în fața tuturor celorlalte aparate electrocasnice. Astfel, este ideal pentru părinți la început de... carieră.


Singurul dezavantaj este acela că e voluminos și ocupă destul de mult spațiu, și nici curățarea lui nu e tocmai ușoară. Însă avantajele întrec cu mult aceste mici inconveniente.


Aparatul de gătit cu aburi


Când copilul ajunge la vârsta la care poate consuma alimente întregi, aparatul de gătit cu aburi este cel care îi asigură o dietă sănătoasă. Preparând cu ajutorul lui diverse alimente - orez, carne, legume, fructe sau pește - nu numai că se obține o economie substanțială de timp (gătirea este rapidă, putându-se prepara și trei feluri în același timp), dar se și păstrează savoarea și nutrienții din alimente.


Ajutorul suprem


Ritmul vieții cotidiene este din ce în ce mai accelerat și, de cele mai multe ori, timpul nu este suficient încât să facem, până la final de zi, tot ce ne-am propus dimineața. Iar părinții sunt primii care vor fi de acord. Ei bine, în astfel de zile, cel mai prețios ajutor în bucătărie nu mai sunt aparatele ci piureurile Bio de la Lupilu, gata preparate: de mere și banane, de cereale și fructe, de iaurt, mere, banane și afine sau de mere, piersici și banane. Având și adaos de vitamine B1 și C, aceste piureuri în combinații delicioase sunt sănătoase și pe gustul sugarilor. Pentru „absolvenții” etapei piureurilor, există meniurile Bio de la Lupilu, ecologice, gustoase și hrănitoare: legume cu orez și carne de curcan, cartofi cu legume și carne de curcan, legume, paste și carne de porc, spaghete bolognese, legume cu spaghete și carne de curcan, legume cu orez și carne de vită, paste cu legume sau paste cu roșii și carne de porc. Mai ajutor decât atât, greu de crezut!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului