Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cele mai frumoase cărți pentru copii, pe care le poți dărui

Fie că este vorba despre un cadou pentru copilul tău, fie că el este invitat la petrecerea aniversară a unui prieten și vrea să îi ofere un dar, o carte este unul cu adevărat prețios. Și nu are vreo legătură cu prețul ei... Alegerea cărții potrivite poate fi dificilă uneori, pentru că trebuie să țină seama de vârsta copilului în primul rând și de gradul lui de înțelegere. Iată o selecție de titluri, structurate pe grupe de vârstă, pentru aceia dintre voi care aveți nevoie de sugestii. Sperăm să vă fie de folos!


2 - 3 ani


Buzunarul lui Năsturel (Don Freeman)


Aventurile simpaticului ursuleț îmbrăcat în salopeta de catifea cu doi nasturi și un buzunar. O carte plină de suspans despre prietenie, ale cărei ilustrații sunt de-a dreptul captivante.


Fetița care colorează visele (Klaus Baumgart)


Deși a petrecut o zi întreagă căutând culorile potrivite pentru visul lui Victor, Mini face o alegere greșită, iar visul se transformă în coșmar. Va reuși ea să îl prindă înainte de a ajunge la Victor? Cartea este o poveste de noapte bună, plină de haz, care îl va face pe micuț să adoarmă cu zâmbetul pe buze.


Povestea iepurașului scamator (Lucia Muntean)


Căutând cele mai potrivite trucuri pentru a uimi personajele din pădure, iepurașul reușește într-un final să pună în scenă cel mai grozav spectacol de magie din istoria pădurii. Morala acestei povești este aceea că în spatele tuturor scamatoriilor făcute de cei mici se ascunde de fapt dorința de a primi atenția celor dragi.


4 - 6 ani


Călătoriile cățelușului Vincas în jurul lumii (Brigita Jovaisiene)


Această carte pentru copii îl prezintă pe cățelușul curios Vincas în prima lui călătorie în jurul lumii. Cartea descrie o lume miraculoasă, cu ținuturi îndepărtate, cu animale, cu plante, culturi, culori și mirosuri necunoscute. Călătorind cu cățelușul Vincas, copiii vor întâlni prieteni veseli, vor învăța o mulțime de lucruri importante, vor cunoaște tradiții noi și vor experimenta aventuri unice, descoperind cât de frumoasă este lumea în care trăim.


Gruffalo (Julia Donaldson)


O poveste accesibilă copiilor, ai cărei protagoniști sunt un mistreț și un șoricel. Mesajul pe care îl transmite povestea este acela că nu forța fizică este importantă în viață, ci istețimea.


Domnișoara Poimâine și Joaca de-a Timpul (Adina Rosetti)


Cartea își dorește să răspundă, într-o manieră ludică și creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnișoara Poimâine, vrăjitoarea Niciodată și spiridușul Vreodată își dau întâlnire într-o poveste amuzantă, în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei.


7 – 9 ani


Vreau să știu de ce (Gharlote Grossetete)


Copiii ne pun adesea în încurcătură cu unele întrebări. Cartea însă adună răspunsuri clare și inspirate la neașteptatele întrebări ale copiilor.


Charlie și fabrica de ciocolată (Roald Dahl)


Pe lângă descrierile absolut... delicioase și dialogurile ingenioase, cei mici se vor regăsi în această carte și vor învăța ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea și cinstea.


10 – 12 ani


Jurnalul unui puști. Escapada (Jeff Kinne)


Cartea descrie experiențele prin care trec Greg și familia lui în timpul unei vacanțe pe o insulă tropicală. Se adresează tuturor pre-adolescenților, deoarece aceste experiențe le pot răspunde la multe întrebări apărute în această perioadă.


Eu și mami zâna (Sophie Kinsella)


Este o carte care va dezvolta imaginația copilului, deoarece întâmplările sunt pline de ficțiune. Pe de altă parte, această carte le va fi de folos fetițelor, învățându-le cum trebuie să se comporte în societate atât cu oamenii buni, cât și cu cei răi.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului