Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CUM CONFECȚIONEZI PĂPUȘI PENTRU MÂNUIT

Dintotdeauna copiii și-au exprimat trăirile, sentimentele, mai degrabă prin intermediul altor personaje decât direct. Ai ascultat vreodată o fetiță care „dă glas” păpușii sale? Câte lucruri vei putea afla despre copil... Hai să facem primul pas: să confecționăm împreună cu ea păpuși pentru mânuit.


Există o varietate de metode prin care se pot confecționa păpuși pentru mânuit, de la cele simple până la cele mai complicate. La fel și materialele din care sunt realizate pot fi diverse, de la plicuri de hârtie sau pur și simplu coli de hârtie, la șosete sau materiale textile. Totul este imaginație și puțină îndemânare. Care, dacă îi lipsește copilului, poate fi suplinită de ajutorul unui adult.


Marionete din hârtie...


Pentru păpușile din hârtie, cele mai simple, se pot folosi plicuri din hârtie care le lipesc, apoi cu ajutorul foarfecii este tăiată una din laturi (acolo va intra mâna micului păpușar pentru a o mânui). Pe fața plicului el poate desena cu carioci sau creioane colorate ochii, nasul și gura, dând fiecărei păpuși expresia dorită (de bucurie sau tristețe, potrivită personajului căruia îi va da...„viață”).


... și din materiale textile


Pentru realizarea păpușilor pentru mânuit din materiale textile aveți nevoie de fetru sau fleece (sunt cele mai bune dar se pot folosi orice alte tipuri de materiale), nasturi, mărgele, fundițe, ochi mobili, lână de diverse culori. Toate acestea vă vor fi necesare pentru accesorizarea păpușilor.


Primul lucru va fi să conturați pe material palma copilului, dar nu cu degetele rasfirate ci lipite între ele. Ar trebui să obțineți o formă identică mănușilor cu un singur deget. Aveți nevoie de două bucăți pentru o păpusă, pe care mai apoi le veți coase între ele, pe margine, lăsând liberă deschizătura prin care să intre mâna. Practic, exact ca la o mănușă. Dacă doriți, puteți decupa și atașa în partea opusă degetului mare, pentru simetrie, un alt deget din material, doar că acesta va rămâne imobil. Cele două degete ale mănușii vor putea reprezenta mâinile păpușii. Pentru crearea feței păpușii coaseți nasturi sau aplicați ochi mobili, lipindu-i cu un pistol cu silicon. Gura poate fi desenată cu marker, obținută prin punct de cusătură sau, de asemenea, aplicată (prin decuparea formei ei din material de culoare roșie sau hârtie glasată). Din lână veți putea realiza părul marionetei.


Păpuși pentru deget


Pentru copiii foarte mici, care încă nu au suficientă manualitate, puteți confecționa păpuși pentru deget. Asta înseamnă că veți avea nevoie numai de forma unui deget, pe care îl puteți decupa de la o pereche mai veche de mănuși.


Dați copilului ocazia să își exprime emoțiile cu ajutorul păpușilor. Încurajați-l să inventeze povești și să le interpreteze cu ajutorul lor. Dacă îl vei urmări cu atenție vei observa că, dincolo de ficțiune, copilul pune în personajele sale propriile emoții. Și vei afla în acest fel multe lucruri despre el.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului