Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

ÎNCEPEREA DIVERSIFICĂRII

Mâncare preparată acasă sau ambalată: Începe faza a doua!

Copilul tău are acum între 5 și 7 luni și nu mai este suficient să îl hrănești doar cu lapte, așa că începi să adaugi mâncare solidă în alimentație. La început va trebui să înveți cum să îi dai de mâncare. Prima dată când îi vei da un piure va fi de fapt o probă de răbdare atât pentru tine cât și pentru copil.


Să spunem că începi cu un piure de legume pentru prânz, dar lucrurile nu merg atât de bine pe cât ți-ai dori. Nu-i nimic, păstrează-ți calmul.


Poate fi drăguț și amuzant să-ți privești copilașul cum face grimase, se concentrează și scuipă cam jumătate din mâncarea pe care i-o dai. Jumătate? Da, se poate și mai mult. Dar de ce piureul de morcov ajunge până la urmă pe pereți și pe hainele albe? Cu piureul de păstârnac nu se întâmplă chiar așa. Enigma rămâne fără răspuns, dar cercetările empirice confirmă acest fenomen. Un lucru este sigur: la Lidl găsești piureuri Bio Lupilu care să se asorteze cu nuanțe diferite de haine sau pereți!


De obicei, cartofii sunt adăugați mai târziu, iar din a treia săptămână, mulți părinți încep să le dea copiilor carne. Prin urmare, scutecul va mirosi încet, un pic diferit, dar nu vom intra în amănunte aici.


Gătești pentru copii sau cumperi borcane cu mâncare gata preparată?


Ca în orice situație, și în acest caz există susținători de ambele părți. Dar de ce să nu alegi ce este cel mai bun din toate? Să gătești este distractiv (legumele proaspete se găsesc la Lidl), să cumperi un borcan cu mâncare gata preparată este practic – gama Lupilu de la Lidl conține o varietate mare de produse. Prin urmare, dacă vrei să cauți - sau chiar să dezvolți - rețete de piure pentru copii și dacă îți place să gătești, să pasezi și să pregătești mâncarea, atunci poți alege această variantă pentru a completa alimentația copilului.


Piureul pregătit pentru copii poate fi foarte bine congelat – preferabil în porții mici


Dacă gătești piure pentru copii, poți face o cantitate mai mare și apoi, o poți congela, după ce ai separat-o în porții. Recipientele pentru cuburi de gheață pot fi foarte potrivite. Dar pe acestea, va trebui să le cureți bine și să le acoperi cu grijă sau poți folosi pungi pentru cuburi de gheață. Pentru mâncărurile de copii, există, de fapt, recipiente potrivite pentru congelator. Alegerea îți aparține.


Desigur, pe internet există o multitudine de rețete pentru piureuri pentru copii, dar baza este întotdeauna aceeași. Legume (morcovi, păstârnac, dovleac, fenicul – le găsești pe toate la cel mai apropiat magazin Lidl) și/sau cartofi tăiați cuburi sau rondele mici și fierți. Cel mai bine ar fi să nu le lași prea mult la fiert deoarece astfel, vitaminele se pierd. Dacă adaugi carne, este bine să o prepari separat, deoarece timpul de gătire este diferit. La final, pasează toate ingredientele, împreună cu puțină zeamă și cu puțin ulei de rapiță. Nu ai nevoie de condimente – bebelușul tău este suficient de entuziasmat de noua experiență în ceea ce privește gustul.


Cei care cumpără borcane cu mâncare gata pregătită nu trebuie să se simtă vinovați


Calitatea alimentelor pentru copii este controlată cu strictețe, prin urmare, este excelentă. Nu îți fă griji, dacă nu ai timp sau chef să stai în bucătărie. Borcanele cu meniuri bio gata pregătite de la Lidl sunt o alternativă convenabilă și practică.


Ai vrea câteva sfaturi pentru momentele când îi dai de mâncare?


Chiar dacă preferi să hrănești bebelușul mai repede decât să îl lași să facă mizerie, dă-i șansa de a se distra. Lasă-ți piticul să împrăștie mâncarea – în timp ce respiri adânc de trei ori.


Sau poți face acest compromis: dă-i bebelușului o lingură pe care să o țină în propriile mâini și hrănește-l în continuare. Chiar funcționează!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului