Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Daruri de „Bun venit” fratelui mai mic

Sosirea în familie al celui de-al doilea (sau al treilea!) copil este motiv de mare bucurie. Pentru părinți, în primul rând. Nu și pentru fratele sau sora mai mare. Pentru început – și pentru o perioadă destul de îndelungată de timp -, primul născut o să îl urască de-a dreptul pe intrusul gălăgios care a apărut și i-a luat locul. Cel căruia părinții – până acum numai ai lui – îi acordă întreaga lor atenție. Desigur, pregătirea acestuia din timp, cu mult înainte de naștere, are rostul ei și poate fi benefică. Ba chiar ați putea crede că îl așteaptă cu nerăbdare și l-ați putea crede când spune că îl iubește deja, deși el încă este în burtica mamei. Ei, toate astea până când îl va vedea în carne și oase, în casă... Din fericire, gelozia fratelui mare pentru mogâldeață nu va dura toată viața.


În afara promisiunilor pe care i le faceți că totul va fi minunat când vor mai crește amândoi, că va avea în fratele mai mic un partener de joacă și un bun prieten, ar fi bine să vă mai ocupați de un aspect. Unul care să încerce să îndulcească apropiata lor întâlnire. Explicați-i micuțului că ar fi bine să mergeți împreună la cumpărături, iar el să îi aleagă frățiorului (sau surioarei) un cadou de „Bun venit!”. Sigur, relația dintre cei doi frați nu se va construi instantaneu datorită unor cadouri, dar liniștesc tensiunile pentru o vreme. Cel puțin pentru început. În secret, voi va trebui să aveți grijă să îi cumpărați și primului născut un dar, pe care i-l veți oferi ca fiind din partea nou născutului.


Idei de cadouri de la fratele cel mare pentru mezin


Cel mai probabil că un copil nu va putea fi inspirat în alegerea unui cadou potrivit pentru bebeluș. Dar de fapt nu acesta este lucrul cu adevărat important. Gestul în sine, semnificația lui, sunt adevărata miză. Așa că dacă cel mare alege pentru frățiorul/surioara lui o jucărie pe care mai degrabă și-o dorește el, nu interveniți și nu încercați să îl convingeți că nu îi este deocamdată utilă celui mic. Însă dacă vă cere ajutorul, oferiți-i sugestii și lăsați-l pe el să aleagă în final. Iată câteva idei:


 • Un ursuleț din pluș pe care să îl pună în pătuțul bebelușului;
 • O jucărie zornăitoare;
 • Un body personalizat pe care să fie scris: „Eu sunt fratele mai mic”.
 • O pereche de botoșei;
 • O brățară pe care să fie scris numele nou născutului sau prima pereche de cercei (dacă este fetiță);
 • O păturică moale cu personaje din desene animate.


Sugestii de daruri de la nou născut pentru fratele cel mare


Ei, aici e aici! Pentru că acesta este personajul care trebuie... „mituit”. Părinților li se recomandă să aleagă cadoul care vine din partea bebelușului dintre acele lucruri care știu că fratele cel mare și le dorește cel mai mult. În acest fel surpriza și impactul vor fi la cotele maxime. Desigur, dacă acel cadou implică o cheltuială prea mare pentru voi și nu considerați că este momentul cel mai potrivit, puteți opta pentru un cadou care să prezinte un alt avantaj: al unui mesaj subliminal transmis fratelui mare. Atfel, în funcție de vârsta și sexul primului născut, puteți alege dintre:


 • Un bebeluș de jucărie, cu accesorii (în acest fel va putea imita ce face mama cu bebelușul și, poate, într-o bună zi, o va putea ajuta în îngrijirea acestuia, după puterile și priceperea sa);
 • Un album fotografic personalizat cu numele celor doi frați, în care acesta să poată pune pozele în care se va afla alături de fratele mai mic, cu diverse ocazii;
 • O cănuță personalizată, cu fotografie, pe care să scrie „Tu ești cel mai bun frate!” sau „Tu ești cea mai bună soră!”
 • Un coș cu dulciuri și fructe.
 • Un joc care se joacă în doi, despre care îi spuneți că atunci când bebe se va face mare îl vor juca împreună.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului