Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Inițierea copilului în excursiile cu cortul

Ați observat, în joaca celor mici, cât de mult le place ideea de a avea un adăpost deasupra capului? Cum improvizează corturi din pături sau pânze și cum își construiesc în interiorul acestora propria lume? Sigur că ați observat, și cel mai probabil că și voi, în copilăria voastră, v-ați jucat așa. Avem o sugestie pentru voi. Dacă tot le place atât de mult să stea într-un cort improvizat, de ce nu ați face o încercare cu unul adevărat, un cort în toată regula?!


Învață-l să facă bagajul pentru excursie


Nu e obligatoriu să plecați într-o excursie, departe de casă, dacă nu aveți această posibilitate. Este foarte bine și dacă montați cortul în propria curte (dacă aveți) sau în cea a unei cunoștințe. Mai important este să îi puteți arăta copilului ce presupune a sta la cort. Totuși, este mai folositor să plecați pe undeva și să campați fie și numai pentru o noapte. De ce spunem asta? Pentru că aveți ocazia să îi arătați copilului cum să se descurce în condițiile oferite de natură.


Suntem siguri că ideea unei excursii cu cortul va fi primită cu entuziasm de orice copil. Și aproape la fel de siguri suntem că va participa cu bucurie la pregătirile de plecare. Țineți-l aproape de voi și arătați-i tot ce trebuie să luați ca bagaj pentru a vă asigura un minim de confort în mijlocul naturii. În afară de cort mai aveți nevoie de folie (pentru protecție la sol sau prelungirea verandei cortului), saci de dormit, lanterne și baterii de rezervă, plasă împotriva țânțarilor, produse repelente, articole vestimentare impermeabile (în caz că va ploua), trusă de prim ajutor, veselă și tacâmuri, aragaz de voiaj.


Regulile de bază


O lecție oferită copilului, chiar în natură, începe cu recomandările privind locul de campare. Acesta este bine să fie în apropierea unei surse de apă, dar nu chiar pe malul râului. Motivul este acela că pot apărea fenomene ale naturii precum furtuni, ploi sau vijelii, existând riscul unor eventuale alunecări de teren. Un alt lucru important este ca cel mic să fie implicat (nu direct, dacă este prea mic) în tot ce ține de prepararea hranei, începând cu adunarea de crenguțe necesare aprinderii focului (în caz că nu folosiți aragaz de voiaj). Și tot legat de foc, explicați-i că niciodată el nu va fi aprins în apropierea unei păduri și nici în apropierea cortului, ci la o oarecare distanță. Micile scântei care sar pot provoca pagube mari.


Grijă de sine și de natură


Excursia cu cortul reprezintă pentru copii nu doar o aventură care le este pe plac, dar și un prilej minunat de a învăța unele tehnici de orientare și de supraviețuire. Este ocazia perfectă de a-l determina să învețe, de exemplu, să se îmbrace singur și să își lege șireturile, să recunoască plantele otrăvitoare și, nu în ultimul rând, să respecte natura. Copilul va trebui să știe că nu îi este permis să distrugă cuiburile de păsări și nici adăposturile animalelor, că nu are voie să rupă flori care sunt protejate și că nu are voie sub nicio formă și sub nicio scuză să lase gunoaie în urma lui după o excursie cu cortul. Și că va trebui să ocolească zonele periculoase sau cu potențial de a fi periculoase. Nu se va cățăra în copaci și nici pe stânci (acolo unde ele există), nu va atinge ciuperci pentru că multe pot fi otrăvitoare. De asemenea, este de preferat să evite consumul fructelor întâlnite, ca măsură de precauție. Unele pot fi înșelătoare pentru un necunoscator, părând că sunt dintre cele comestibile.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului