Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

JUCĂRII HOMEMADE

Să ții un copil ocupat pentru mai multe ore poate fi o adevărată provocare. Are coșuri și sertare pline de jucării – pe care ai dat o grămadă de bani – dar deja s-a plictisit de ele și are nevoie de ceva nou. Are nevoie de jucării noi dar și de jocuri noi și interesante care să-i capteze atenția. Dacă îl vei implica și pe el în confecționarea de jucării simple, folosind diverse obiecte pe care le ai prin casă, ai șanse mari să nu se plictisească prea repede de ele, din simplul motiv că a fost și el implicat în.... procesul de fabricație. Va fi atât de mândru!


Flotila de bărcuțe colorate


Ai niște cutii goale de brânzică prin debara? Foarte bine! Spală-le și degresează-le. Decupează din hârtie colorată triunghiuri și lasă-l pe cel mic să le lipească pe fundul cutiilor. Acestea vor fi pânzele bărcuțelor. Pune apă în cada de baie sau într-un lighean și ridică-l pe puști la rangul de căpitan de vas. Sau de pirat... Pentru câteva ore bune va fi preocupat de problemele de navigație.


Puzzle personal


Printează o fotografie a copilului pe o coală format A4 și lipește-o bine pe un carton. În funcție de vârsta pe care o are și de îndemânare, taie cartonul în bucăți mai mici sau mai mari, mai multe sau mai puține, în forme mai complicate sau mai simple. Va fi fericit să își poată reconstitui fotografia!


Mini-grădini și mini-plaje


Învelește în folie alimentară câteva casolete de plastic. Pune în ele pământ sau nisip până la jumătate, apoi dă-i celui mic temă de lucru: să amenajeze în ele mici grădini. Îndeamnă-l să caute mici rămurele pe care le poate planta pentru a întruchipa copaci, firișoare de iarbă sau pietricele mici. În casoleta cu nisip poate amenaja o plajă, cu scoici, cu „prosoape” (mici bucăți de material textil) și umbreluțe. Pe cele din urmă le găsești la magazin, la raioanele de articole pentru petreceri. Sunt acele umbreluțe cu care se decorează paharele cu cocktail-uri. Sau, dacă reușiți voi să le confecționați, folosind scobitori și hârtie creponată - și mai bine!


ATENȚIE! Dacă activitatea are loc afară, la soare, protejează-i pielea cu Spray protecție solară pentru copii SPF 50 de la Cien.


Figurine din... cocalină


Da, este un cuvânt inventat! Nu e plastilină, ci cocalină, pentru că este obținută din două cești de făină, una de apă, o lingură de sare și una de ulei. Împarte cocalina în mai multe părți și colorează cu ajutorul colorantului alimentar. Din ea, cel mic poate modela mici figurine cu care apoi să decoreze mini-grădinile sau mini-plajele!


Serviți, vă rog!


Este o zi ploioasă și nu puteți merge în parc, la joacă? Nu-i nimic! Avem și variante pentru interior. De exemplu, tu, tati, sora/fratele, bunicul/bunica sunteți clienți în restaurant, iar copilul este mare chef. Confecționează-i din hârtie/pânză o bonetă, pune-i la dispoziție ingrediente simple (legume, fructe, brânză) și ajuta-l să le taie în felii și cuburi. Oferă-i posibilitatea de a fi creativ, încurajându-l să le așeze pe farfurii mici, pe care mai apoi să vi le servească. Mâncați cu adevărat, pentru că asta îi va face mare plăcere! Bon appetit!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului