Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Tusea are leac! Cum îi vii natural de hac

Oricât ai încerca să ferești copilul iarna de răceli, este imposibil să nu se întâmple măcar o dată. Dar ce spunem noi o dată... Mai cu seamă dacă acesta frecventează o colectivitate, unde nimeni nu are scăpare. Unul să fie răcit și toată grupa/clasa s-a molipsit!


Două simptome sunt supărătoare rău în răceală: febra și tusea. Dacă pentru prima arsenalul de antitermice existente își face datoria cu onoare, tusea poate fi tare îndărătnică și să nu cedeze cu una – cu două. Iar accesele de tuse, și cele diurne dar mai ales cele nocturne, storc copilul de vlagă și îi secătuiește pe părințtii care nu mai știu cu ce să o combată. Că este iritativă (seacă sau uscată, cum i se mai spune) ori productivă, contra tusei mai poți lupta și cu arme din natură, nu neapărat cu pastile și siropuri cumpărate din farmacie. Iată câteva rețete care funcționează și pe care le poți încerca înainte de a trece la „artileria grea”.


  • Siropul de ridiche neagră – se spală o ridiche neagră, I se taie „capacul” și se scobește; în scobitură se pune zahăr tos și se lasă la loc călduț până începe să se formeze un sirop gros. Acest sirop va fi consumat de copil. În ridiche se completează cu zahăr, pentru că va continua să se formeze sirop.
  • Lapte cu miere – neîntrecută în proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, mierea este un aliat de nădejde în combaterea tusei. Amestecă două linguri de miere la o cană cu lapte călduț și dă-i piciului să o bea.
  • Sirop de muguri de brad – două lingurițe de sirop de muguri de brad, administrate de trei ori pe zi, fac minuni când e vorba de tusea copilului.
  • Sirop de morcovi – se rad și se storc morcovi până se obțin 250 ml de suc. Acesta se amestecă împreună cu trei linguri de zahăr și puțină apă și se fierbe până când se îngroașă și capătă consistența siropului. Se administrează 3-4 lingurițe pe zi.
  • Ceai de ghimbir – taie trei rădăcini de ghimbir în feliuțe subțiri și pune la fiert timp de 30 de minute cu două căni de apă. Strecoară, adaugă lămâie și miere de albine. Se consumă pe parcursul unei zile.
  • Ceai de nalbă mare - se prepară sub formă de infuzie, dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se consumă îndulcit cu miere.
  • Ceai din amestec de plante – când tusea trece de faza iritativă și devine tuse productivă, se recomandă un ceai din următoarea combinație de plante: flori de nalbă, flori de tei, lumânărică, frunze de podbal și frunze de pătlagină. Toate acestea conțin saponozide și uleiuri volatile, cu proprietăți expectorante. Mai întâi se realizează amestecul de plante, în părți egale. Din acest amestec se prepară infuzia, folosindu-se o linguriță la o cană cu apă. Ceaiul se îndulcește cu miere de albine și i se mai adaugă și 10-15 picături de tinctură de propolis.
  • Terci de ovăz – într-un litru de apă dată în clocot se adaugă un pumn de ovăz, se lasă să fiarbă puțin apoi se strecoară și se adaugă trei linguri de miere de albine, sucul de la o lămâie și două linguri de sirop de muguri de brad. Se bea o jumătate de cană (până la o cană, în funcție de vârsta copilului) dimineața, pe stomacul gol.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului