Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CUM CONFECȚIONEZI ÎNCÂNTĂTOARE DECORURI „ZBURĂTOARE”

Toți copiii iubesc animalele. Și păsările. De data aceasta ne vom opri asupra celor din urmă și vom învăța cum să le confecționăm, folosind materiale prietenoase. Sunt grozave pentru a decora camera, grădina sau balconul, aducând cu ele culoare și bună dispoziție.


Cocoș pentru ghiveciul cu flori


Un ghiveci este spectaculos în perioada de înflorire a plantei. Pentru a-l face vesel și amuzant chiar și atunci când nu este înflorit, confecționează pentru el un decor permanent.


Ai nevoie de un ou din polistiren, vopsea acrilică galbenă, hârtie lucioasă portocalie și roșie, băț de bambus pentru frigărui, marker negru sau ochișori mobili autoadezivi.


În oul de polistiren așezat orizontal, înfige bățul de bambus. Lasă-l pe cel mic să îl coloreze cu vopsea galbenă, apoi așteaptă să se usuce. Pe hârtia lucioasă portocalie desenează creasta cocoșului și ciocul, apoi decupează. Din hârtia roșie decupează aripile cocoșului. Cu un cutter taie în ou o fantă în care să introduci creasta și alta în care fixezi ciocul. Neexistând pericol de rănire, lasă-l pe copil să deseneze ochii cocoșului cu marker negru sau să lipească ochișorii mobili autoadezivi. Cam asta e tot. Înfige bățul în ghiveciul cu flori. Dintre frunzele plantei se va ivi cocoșul vesel!


Păsări agățătoare, pentru copaci


Înveselește grădina agățând în ramurile copacilor păsări multicolore, create de copilul tău. Nu este nimic complicat, ba chiar este distractiv!


Ai nevoie de hârtie lucioasă albastră, galbenă și albă.


Decupează un semicerc din hârtie albastră, care va reprezenta corpul păsării. Din cea galbenă decupează un dreptunghi cu lungimea de 5 cm și lățimea de 3 cm și pliază-l ca pe un evantai. Lipește coada păsării în partea din spate a semicercului. Tot din hârtie galbenă și tot prin pliere, confecționează aripa. Decupează un triunghi care va reprezenta ciocul. Lipește aripa și ciocul. Din hârtia albă decupează un cerc mic, care va reprezenta ochiul, iar în mijlocul lui, cu un marker negru, desenează pupila. Lipește ochiul păsării pe partea din față a semicercului. Dă o gaură mică în corp și trece prin ea un fir de ață cu ajutorul căruia vei agăța pasărea în copac. Amuzant este că, atunci când adie vântul, pasărea se va mișca, părând că zboară. Bineînțeles, culorile alese sunt sugestia noastră, dar puteți confecționa păsări și din orice alte culori de hârtie, după preferințele micuțului. Chiar dacă sunt nerealiste. Până la urmă este vorba despre imaginația și creativitatea lui.


Delicați fluturi colorați


Fetițele adoră fluturii pentru gingășia lor, așa că sunt numai buni pentru a le decora camera. Sunt extrem de simplu de confecționat, dar de mare efect.


Ai nevoie de o coală albă de hârtie, carioca de culoare neagră, hârtie creponată în diferite culori vii și lipici.


Pe coala albă desenezi fluturele, inclusiv capul și antenele, dupa care îl decupezi. Din hârtia creponată rupe mici bucățele și dă-i copilului să facă din ele, cu degetele, biluțe. Nu e neapărat nevoie să fie egale! Pune lipici pe aripile fluturelui și lipește biluțele de hârtie colorată, unele lângă altele, pentru a acoperi toată suprafața. În funcție de preferințe puteți decora cu biluțe de o singură culoare sau multicolore. Pentru un efect 3D îndoiți fluturele pe lungimea corpului, așa încât aripile să fie ridicate. Fluturii pot fi prinși pe draperie sau lipiți pe geam.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului