Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum amenajezi camera bebelușului

Amenajarea camerei bebelușului este un proiect de suflet, căruia i se dedică o atenție specială. Firesc, de altfel. Uneori, această activitate poate deveni și o sursă de stres, pe măsură ce momentul nașterii este mai aproape, iar toate trebuie să fie la locul lor. Dorința părinților este ca ea să fie veselă, frumoasă și practică. Dacă pentru un expert în amenajări interioare este simplu să-i dea camerei aceste trei caracteristici, pentru nespecialiști este o mare provocare. Însă, acolo unde priceperea de specialitate lipsește, compensează iubirea cu care părinții se ocupă de fiecare detaliu. Articolul de față este pentru ei, în speranța că sugestiile le vor fi de ajutor.


Culoarea


În privința culorii, nu este obligatoriu să zugrăviți în roz dacă este vorba despre camera unei fetițe sau în bleu dacă e pentru băiețel. Albul, da, este o variantă de mijloc, dar nu singura. Important de reținut este că nu sunt recomandate culorile închise și nici cele tari. Culorile închise vor crea o atmosferă apăsătoare, iar cele tari produc agitație și anxietate. Alegeți culorile pastelate. Camera poate fi într-o singură culoare pastel, sau în combinație de două. De exemplu, fie verde pastel complet (cu efect de luminozitate), fie trei pereți crem și unul verde pastel. În acest din urmă caz, potrivite vor fi accesorii galbene (draperie, mochetă, perne, scaun, lampă de veghe etc). Mai puteți încerca și o combinație de bej și alb, cu accente de portocaliu. Un efect deosebit îl au pereții zugrăviți în gri deschis, condiția esențială fiind ca pardoseala să fie albă, pentru ca ea să poată reflecta lumina în încăpere. Accentele de culoare roșie sau turcoaz se potrivesc de minune. De asemenea, o altă alegere de efect este ca, pentru unul dintre pereți, să apelați la ajutorul unui artist desenator, care îl va umple cu personaje din desene animate sau cu o scenă dintr-un anumit film animat. O variantă mai economică ar fi să achiziționați sau să realizați stickere de diverse dimensiuni cu aceste personaje, pe care să le plasați jucăuș pe perete.


Amenajarea spațiului


Sfatul specialiștilor este să nu așezați pătuțul bebelușului lângă fereastră sau în dreptul ei, pentru că lumina puternică îl poate deranja. Dacă totuși țineți neapărat, atunci folosiți jaluzele sau draperii care să filtreze lumina, dar să nu întunece, totuși, camera.


Mobilierul, în general, trebuie să fie înalt și îngust, cu multe sertare, pentru că acestea sunt extrem de practice pentru o cât mai bună organizare. Și mobilierul multifuncțional sau cel pliabil este eficient. Un pătuț care să aibă o ladă de depozitare sau o masă de schimbat pliabilă vor face economie de spațiu. Nu uitați că și etajerele sunt foarte utile, fie pentru a depozita cărțile din care seara îi veți citi micuțului povești, fie pentru a „expune” jucăriile din pluș. Când cumpărați sau comandați mobilierul, aveți grijă ca acesta să aibă marginile și colțurile rotunjite sau protejate cu sisteme speciale, pentru că va veni și ziua când bebelușul va începe să meargă și va explora spațiul necontenit și într-o viteză greu de crezut, existând riscul de accidentare.


Pentru că sănătatea noului membru al familiei este mai presus de orice preferință în amenajarea camerei lui, alegeți materiale naturale pentru accesorii, respectiv pentru draperie, perdea, pături și covor: in, bumbac, mătase și lână.


Pentru pardoseală, mocheta este o alegere bună, deși unii sunt de părere că este greu de întreținut. Dimpotrivă! Mocheta se curăță foarte ușor prin aspirare, iar eventualele pete pot fi scoase cu detergenți speciali. În plus, mocheta acționează ca un filtru, absorbind praful și protejând astfel bebelușul de riscul de a-l inhala. Mai mult decât atât, ea poate deveni un punct central de decor al camerei dacă alegeți un model viu colorat, cu desene, pe placul celui mic.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului