Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

DECORAȚIUNI CARE ADUC PRIMĂVARA (ȘI) ÎN CASĂ

N-a venit ea, primăvara, când era așteptată anul acesta, însă de-acum înainte nu mai este cale de întoarcere: vremea bună ne va încânta tot mai des. Hai să aducem primăvara și în casă, prin decorațiuni tematice!
Coroniță cu flori și fluturi


Ai nevoie de: carton, creion, foarfecă, pistol de lipit, mușchi floral (se găsește la florării sau la magazine specializate în grădinărit și bricolaj), hârtie glasată de diferite culori (sau fluturi deja confecționați), buburuze decorative din lemn sau pastă fimo, flori artificiale.


Cum procedezi


Desenează pe carton un cerc cu diametrul de 25 cm, iar în interiorul lui, central, unul cu diametrul de 15 cm. Decupează cercul mare și apoi pe cel mic. Vei rămâne cu o ramă rotundă din carton – practic, cu coronița. Aplică silicon cu aparatul de lipit și „îmbracă” în mușchi floral coronița. Lipește pe mușchiul floral, din loc în loc, cu ajutorul pistolului de lipit, flori, fluturi și buburuze. Aici poate participa și micuțul sau micuța, care va plasa decorațiunile.


TRUC: poți realiza o coroniță pentru ușă și din crengi de salcie, care sunt moi și maleabile. O poți împodobi, de asemenea, cu flori sau fluturi ori cu ambele. Pune-i și o fundă din pânză de sac.
Crenguțe înmugurite


Ai nevoie de: crengi fără frunze, lac incolor, spray, ciucurei mici albi sau roz, pistol de lipit.


Cum procedezi


Mai întâi, pulverizezi lac pe crengi și le lași să se usuce. Apoi, cu ajutorul pistolului de lipit, aplici pe crengi ciucurii. În felul acesta veți avea un pom înflorit în casă până... până când vă doriți voi!
Cizme-glastră


Ai nevoie de: cizmele de ploaie (din cauciuc) ale copilului (din cele rămase mici), viu-colorate, un pahar înalt, flori naturale, panglică satinată verde crud.


Cum procedezi


Pentru această decorațiune de mare efect, nu trebuie să munciți deloc. Pur și simplu, puneți apă în pahar, îl introduceți în cizmă și puneți în el flori de culoarea dominantă a cizmelor. Legați cu panglică „gura” cizmei, lejer, păstrându-i deschiderea, cu o fundă mare. Cizmelor înflorate le va sta de minune la ușa de la intrare, surprinzându-i pe cei care intră.
Albinuțe și buburuze din piatră


Ai nevoie de: pietre rotunde și ovale, vopsea acrilică (neagră, galbenă, albă și roșie), pensule de diverse mărimi.


Cum procedezi


Dacă nu vă simțiți într-un moment de inspirație, puteți caută pe internet desene simple cu albinuțe și buburuze. Spală pietrele cu detergent, pentru a le degresa și curăța de orice impuritate și lasă-le să se usuce bine. Apoi, transformați pietrele rotunde în buburuze, desenându-le cu vopsea roșie și neagră, iar pe cele ovale, în albinuțe, cu vopsea galbenă, neagră și albă (pentru aripioare). Puteți plasa pietricelele pictate prin grădină sau în ghivecele cu flori de apartament. Chiar și pe pervaz, printre ghivece cu plante.
Ghivece... muzicale


Ai nevoie de: partituri, sfoară, panglică verde de tull, pistol de lipit.


Cum procedezi


Nici în acest caz nu prea e cine-știe-ce de muncă, însă poți schimba radical aspectul ghivecelor cu plante. Mai ales dacă te-ai plictisit de culoarea lor anostă, maro... Nu trebuie decât să decupezi partitura sub formă de trapez (înălțimea lui trebuie să fie cu măcar un centimetru mai mare decât cea a ghiveciului) și apoi să o lipești pe vas, cu latura mare în sus. Leagă panglica la jumătatea vasului și fă-i o fundă arătoasă.
Fereastră falsă


Ai nevoie de: 20 de crenguțe cu lungimea de circa 40 cm, sfoară, flori albe din pânză sau hârtie creponată, iederă artificială.


Cum procedezi


Confecționează un pătrat din crenguțe. Pentru fiecare latură, folosește un mănunchi de cinci crenguțe (dacă vrei o ramă mai bogată, poți folosi mai multe). Îmbină laturile punând manunchiurile cruciș și leagă-le cu sfoară. Decorează o latură și jumătate sau un singur colț cu iederă, apoi lipește pe ea, din loc în loc, flori. Agață rama pe un perete, creând impresia că este o fereastră prin care se zărește un cireș înflorit.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului