Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Ce le place cel mai tare copiilor să mănânce? (după 8 ani de făcut copii să mănânce)

În principiu, asta știți și voi, părinții, nu e nevoie să mai scriu și eu un articol pe subiect. Ce le place cel mai mult copiilor să mănânce?

  • Pizza
  • Paste
  • Pâine goală
  • Cartofi prăjiți
  • Și dulciuri!!!!!


Asta așa e. Doar că asta se întâmplă până ce intru eu în casă la voi sau în viață la voi, că, după ce intru, copiii mai mănâncă și altele. Părinții aplică metodele mele de a-I face pe copii să guste și, după ce copiii se conving să încerce și alte alimente pe lângă paste și ciocolată, mănâncă cu gura toată!


Iată:

  • Salata de fructe tropicale arată bine, miroase bine, îl face să se simtă bine. Iaurt grecesc în care copilul înfige bețe sau cubulețe de nucă de cocos, kiwi, mango, banană, papaya.
  • Chifteluțe de curcan în fulgi de porumb (ca să fie crocante)
  • Brioșe de somon cu tortilla de porumb. Somonul e un pește foarte plăcut de copii, când e asociat cu tortilla care sunt considerate un snack, copiii sunt mult mai tentați să mănânce, decât când trebuie să mănânce doar pește.
  • Mini șnițele din pește. Cu cât le faci fâșiuțele de pește mai subțiri și mai crocante, cu atât o să mănânce mai multe! Folosește la început pește care nu miroase, precum păstrăv, caras, șalău.
  • Cartofi dulci tăiați bastonașe copți în cuptor și dați prin sos de roșii sau parmezan
  • Cartof alb copt în coajă în cuptor, are un gust senzațional, total diferit de cum e gustul de piure sau de cartof fiert din ciorbă
  • Boabe de fasole mexicană cu boabe de porumb dulce
  • Plăcintă de dovleac (bostanul e dulce și, copt bine în cuptor, cu puțină scorțișoară are o aromă de mănânci plăcinta cu nasul, nu cu gura!)
  • Crutoane sau pâine prăjită, ca să mănânce ciorbe sau supe. Dacă vei pune crutoane lângă farfuria de supă va fi mult mai interesat să mănânce, ca să simtă în gură cum se înmoaie crutoanele și nu mai sunt crocante. De asemenea, pâinea prăjită propune un spectacol când se transformă din textura ei crunchy în pâine moale și zemoasă.
  • Cubulețe mici de cașcaval, dacă înfigi în ele bețișoare chinezești sau bețe de cocktail
  • Carne de orice fel (dar nu fiartă simplu, ca la dietele pentru probleme de sănătate/ca la spital, ci condimentată, gustoasă, dacă o tăiați în cubulețe foarte mici sau o dați la mașina de tocat carne
  • Pepene roșu! Copiii adoră pepenele, doar că nu e un fruct pe care îl avem la îndemână decât o lună pe an. În cazul în care aveți acces la pepene tot timpul anului, aduceți-l mereu înaintea copiilor, e o sursă extraordinară de nutrienți
  • Guacamole cu usturoi. Da, știu că vi se pare incredibil, dar copiii cu care lucrez de atâția ani au reacționat constant mult mai bine la mâncare cu gust, cu miros puternic, cu savoare decât la mâncare de copii. Dacă puneți guacamole pe chipsuri de porumb, de morcov, de zucchini crocante, iar guacamole mai e și de la frigider așa, răcoros, cu puține roșii cherry prin el, mănâncă tot castronul deodată!
  • Nuci și semințe. Puțini dintre noi avem în gândirea asta apropiată alunele de pădure, fisticul, arahidele în coajă sau alunele macadamia. Noi avem la prima vedere, așa, fructele, dintre care nu ne părăsesc niciodată merele sau bananele, lactatele și carnea. Asta ne vine cu ușurință, la îndemână, să le dăm copiilor. Doar că, imediat cum copiii văd părinți care mănâncă în mod constant astfel de nuci, copiii vor să mănânce și ei. Pe lângă că au gust bun, pe lângă că sunt ușor de mâncat, nu trebuie să stai la masa pentru asta, sunt și sățioase, sunt și pliiiiine de nutrienți de calitate. Scoateți adesea castronașe cu nuci prin casă și o să fiți surprinse de câte vor mânca și ei, ca niște zmei! Atenție, din punct de vedere alergii, aceste alimente se introduc în jurul vârstei de 6 luni. Dar doar râșnite și omogenizate în sosuri, ciorbe, smoothie-uri, iaurturi, nu simple, nu goale și NU bucăți înainte să ne asigurăm că omulețul poate mesteca eficient alimente solide.
  • Murături. Da, clar copiii mănâncă mult mai repede și mai mult morcov murat decât morcov fiert. Mănâncă oricând conopidă crocantă murată decât conopidă moale, fiartă la abur. Mănâncă oricând varză murată decât mâncare de varză dulce. Da, chiar și castraveți murați mănâncă, mai ales dacă le dați castraveții aceia mititei, subțirei. Nu, nu e problemă sarea decât dacă le dați murături chiar de la 6 luni, ceea ce nu e cazul, dacă nu le dați să bea apă după, ceea ce nu e cazul sau dacă au probleme de sănătate, ceea ce nu e cazul decât acolo unde, uneori, e cazul, dar atunci știți clar ce au voie copiii să mănânce sau să nu mănânce. Dar de ce să mănânce murături? Pentru probiotice! Bacteriile benefice de care are atât de mare nevoie corpul fiecăruia dintre noi sunt și ele îndrăgostite de murături.
  • Înghețată pe băț din iaurt cu fructe, mai ales atunci când o fac ei!
  • Supă cu găluște, astfel că îi poți îmbogăți dieta folosind ouă la găluște și griș din grâu dur sau grâu spelta, în loc de grâu rafinat, care este plin de minerale față de colegul lui rafinat, în care au mai rămas foarte puține substanțe hrănitoare.
  • Noodles. Copiii adoră viermișorii ăștia, pentru că seamănă cu pastele, doar că sunt mai subțiri. Iar tu poți să diversifici, astfel. În loc de paste din grâu rafinat, le dai noodles care pot fi făcute din orez, hrișcă sau dovlecei!


Atenție!

Cu cât îi expuneți pe copii mai devreme la alimente de oameni mari, cu atât le place mai tare mâncarea de oameni mari. Cu cât îi țineți luni de zile, uneori chiar ani, pe mâncare dietetică, pe aceleași alimente, copiii rămân cu ele sau se satură și de acestea, devenind mofturoși și, implicit, cu probleme cauzate de lipsa nutrienților. Faceți-le all inclusive în bucătărie și bucurie o să fie!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului