Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

SĂ ADUCEM MAREA ACASĂ

În sfârșit, la mare! De când tot aștepți momentul acesta... Copilul tău se bucură de soare, nisip și de apa mării, voi vă bucurați de clipe de relaxare și toată lumea este fericită, nu-i așa? Veți avea înainte un an întreg, în care să vă tot gândiți la vacanța aceasta și să o așteptați cu nerăbdare pe următoarea.Amintirile imortalizate în fotografii poate că nu sunt suficiente pentru a readuce sentimentul de libertate pe care îl oferă marea și nici nu au „parfumul” vacanțelor. Mai ții minte cum, în copilărie, puneai la ureche o scoică adusă de pe plajă și credeai că ceea ce auzi este vuietul valurilor? Te păcăleai singur, dar gestul în sine vorbea despre nostalgia vacanței petrecute la malul mării.


Ce zici, ai vrea să ai o... bucățică de mare în casa ta? Pentru asta va trebui să aduni „materie primă” direct de pe plajă și să faci cu micuțul tău un plan de lucru la reîntoarcerea acasă. Sarcina lui va fi să adune scoici de diferite mărimi și culori, melci și – dacă are noroc să găsească – steluțe sau căluți de mare. Nu uita să iei și niște nisip, într-o punguță. Avem nevoie de toate acestea pentru a construi elemente decorative care să aducă în casa voastră farmecul și spiritul vacanței la mare.
Coroniță pentru ușă


De ce să punem pe ușă coroniță numai de Crăciun sau de Paște?! Și vara poate fi la fel de bine omagiată, cu o coroniță care să „vorbească” despre vacanță, despre mare.


Ai nevoie de: carton gros, tull sau organza bleu-turcoaz, scoici și steluțe de mare, gheme mici de lână galbenă, de mărimea unei mingi de ping-pong, pistol de lipit sau un adeziv tip Superglue.


Cum procedezi


Desenează pe carton un cerc cu diametrul de circa 30 de centimetri, iar în interiorul lui încă unul, cu diametrul de aproximativ 20 de centimetri. Decupează așa încât să obții baza coroniței. Pune din loc în loc puncte de adeziv și înfășoara tull-ul sau organza, îmbrăcând coronița. Nu strânge, lasă lejer, chiar dacă face bucle. Vor părea valuri. Lasă-l apoi pe cel mic să lipească scoicile, steluțele de mare și ghemele de lână. O altă variantă cromatică este să folosești tull alb, dar să vopsești scoicile în bleu-turcoaz, iar ghemele din lână să fie de culoare galben-pai.
Ramă foto


Aveți o fotografie preferată din vacanța la mare? Printeaz-o în format A4 și cumpără o ramă de aceeași dimensiune. Alege una lată, de 5 centimetri. Apoi ajută-l pe puști să o decoreze.


Ai nevoie de: ramă foto, scoici și melci, vopsea acrilică perlată de culoare albă, crem și bleu, pensulă, adeziv.


Cum procedezi


Treaba celui mic este să coloreze scoicile și melcii în culorile indicate. Folosind vopsele acrilice, uscarea va fi foarte rapidă. Aplică adeziv pe porțiuni mici ale ramei, întinde-l bine și lasă-l pe copil să aplice scoicile și melcii colorați. Efectul este maxim dacă reușește să împodobească rama cu cât mai multe elemente, chiar „înghesuite” unele lângă altele.
„Acvariul” de vacanță


Ai nevoie de: un borcan de cel putin 800 g cu o formă frumoasă sau un bol de sticlă, nisip, scoici și melci, vopsea acrilică verde smarald și bleu.


Cum procedezi


Practic, nu va trebui decât să inviți copilul să coloreze câteva scoici cu verde și albastru. Păstrează și scoici în culoarea lor naturală. Melcii, de asemenea, rămân în culoarea lor naturală. Umple recipientul de sticlă pe un sfert cu nisip, apoi așează pe suprafața lui scoicile și melcii, având grijă la cromatică (elementele colorate să fie dispersate printre cele naturale). Dacă vrei, poti colora și „gura” recipientului din sticlă cu verde și albastru, alternativ.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului