Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cadouri pentru noul născut și pentru mamă

Când o rudă, o prietenă sau o colegă de serviciu a născut și urmează să o vizitezi, alegerea cadoului pe care vrei să i-l oferi cu ocazia fericitului eveniment din viața ei poate fi destul de dificilă. Dacă ești deja mamă, s-ar putea să ai câteva idei bune. Că doar și tu ai trecut prin acest început și cam știi ce lucruri sunt necesare și ce lucruri aduc, pur și simplu, bucurie.


Există un obicei – la noi mai rar întâlnit - ca magazinele să dispună (pentru cei care se căsătoresc, însă) de așa-numitele „liste de cadouri”. O astfel de listă cuprinde obiecte pe care cuplul aflat la început de drum le consideră necesare. Mirii anunță la ce magazin este deschisă respectiva listă, iar cei care doresc, merg și aleg obiectul pe care vor să-l dăruiască sau care se înscrie în bugetul disponibil. Pe măsură ce respectivele lucruri sunt revendicate, ele dispar de pe listă, așa încât nu pot exista surprize ca tinerii căsătoriți să constate ca au primit patru mixere, dar niciun cuptor cu microunde, să zicem. Ei bine, această practică ar fi tocmai bună și în cazul acesta. La fel de util ar fi ca mama să fie întrebată, direct, fără ocolișuri, ce anume i-ar prinde bine. Nu ar fi ceva deplasat, nu sunt motive de jenă nici în a întreba, nici în a răspunde. La urma-urmei, rudele, prietenii, colegii, tot vor cumpăra un cadou. Și-atunci, de ce să nu fie unul care să fie folositor?


Până când listele de cadouri își vor găsi adepți și la noi, iar musafirii vor prinde curaj să întrebe ce să cumpere pentru noul născut, iată câteva sugestii:


Produse de îngrijire pentru bebeluș


Acestea fac parte din categoria consumabilelor, care sunt garantat binevenite și niciodată prea multe! Poți crea un set, alegând produse din gama Cien Baby (Gel de duș cu extract de măsline, Spumă de baie cu extract de mușețel, Șampon cu extract calmant de mușețel, Ulei de corp cu extract de mușețel organic și ulei de migdale, Cremă pentru față & corp/iritații) și Lupilu (scutece, cearceafuri absorbante, șervețele umede).


Carusel muzical


În funcție de bugetul fiecăruia, poate fi cu lampă de veghe, cu proiector, cu senzor de sunete, cu sau fără telecomandă.


Masă și/sau saltea pentru înfășat


Ar putea fi destul de costisitoare masa de înfășat, dar dacă „faceți echipă” cu încă cineva, cheltuiala devine accesibilă.


Lenjerie pentru pătuț


O lenjerie de calitate va fi apreciată, chiar dacă nu va fi singura primită cadou.


Sac de dormit pentru bebeluș


Acesta poate fi un cadou ingenios, la care nu mulți se vor gândi. În plus, se poate dovedi util într-o varietate de situații.


Sterilizator / încălzitor pentru biberoane


Necesar, necesar, necesar!


Steamer (aparat de gătit la aburi)


Peste câteva luni, când va începe diversificarea bebelușului, mama va fi de-a dreptul recunoscătoare!


Nebulizator


Acesta este un aparat de aerosoli, care se va dovedi util dacă cel mic întâmpină probleme respiratorii. Nebulizatorul se folosește la recomandarea medicului, în cazul unor afecțiuni precum astmul, sinuzita, amigdalita, laringita etc, și transforma medicamentele lichide în vapori care sunt apoi inhalați de copil, ajungând exact acolo unde trebuie să acționeze: la nivelul căilor respiratorii. Acesta este un alt cadou la care puțini se vor gândi, însă invers proporțional cu cât de important și de util este el.


Cădiță pentru baie


Un cadou pe cât de voluminos, pe atât de folositor.


Scaun pentru masă


În primele luni, acesta va sta undeva într-un colț sau într-o debara, dar va veni vremea lui, în care va fi folosit zilnic. Chiar de mai multe ori pe zi!


Alte sugestii de cadouri, nepretențioase, sunt body-urile (care pot fi personalizate prin imprimarea unui mesaj haios), jucăriile pentru baie sau pentru cărucior, seturile de biberoane, album foto (de asemenea, personalizat), set de veselă specială pentru copii (farfurie, linguriță, cană cu toarte sau sistem anti-curgere), cărți muzicale.


Lista de cadouri posibile continuă și cu opțiuni menite să ușureze viața părinților:


  • Sistem de purtare a bebelușului (model sling sau wrap);
  • Pernă pentru alăptare și absorbante pentru sâni de la Lupilu;
  • Geanta bebelușului (acea geantă extrem de utilă și special compartimentată pentru tot ce-i trebuie bebelușul atunci când familia iese la plimbare sau merge în vizită);
  • Cărți despre creșterea și îngrijirea copilului.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului