Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Trusa de prim ajutor

Copiii aleargă și se distrează la locul de joacă. În sfârșit ai timp să stai de vorbă cu alți părinți, să arunci o privire în ziar sau să îți verifici telefonul mobil. Deodată copilul țipă în fața ta și îți arată un cucui mare. Oh nu! Ajutor! Ce ne facem?


Desigur, nu ai la îndemână o pungă cu gheață. Dar în primul rând trebuie să iei copilul strâns în brațe și să-l împaci. Mai târziu vei folosi poate și punga de gheață. Micile accidente la locul de joacă sunt, din păcate, inevitabile. E firesc să nu ai un remediu pentru orice, dar câteva lucruri importante sunt cu siguranță foarte utile.


Cum tratăm juliturile: poate cu o îmbrățișare


Spaima este adeseori mai mare decât orice altceva, atunci când copiii cad și se julesc. Dacă putem opri sângerarea repede și constatăm că nu este decât o zgârietură, există câteva remedii pe care le putem folosi chiar noi, rapid. Dacă nu ești sigur(ă), mergi cu cel mic la spital sau chemă salvarea. Gândește-te de asemenea, dacă ai vaccinat copilul împotriva tetanosului. Dacă nu, mergi neapărat la doctor!


Pansamentul pentru copii – cu cât e mai colorat, cu atât mai bine


În primul rând, trebuie să îți păstrezi calmul. Copilul se sperie de îndată ce simte că suntem nesiguri, sau că am intrat în panică. O mică trusă medicală cu cele mai importante dezinfectante pentru răni și cu pansamente pentru copii îți dau posibilitatea să acorzi primul ajutor, ceea ce scade imediat suferința și liniștește copilul. Durerea este aproape uitată, dacă leucoplastul mai are și modele colorate.


Trusa medicală și alte leacuri magice – Pansament secret de împăcare a copiilor


Suflatul pe rană, cuvintele de împăcare, strânsul în brațe și un sărut de la mama sau tata – acestea sunt metodele cele mai eficiente pentru vindecarea copiilor. După ce rana a fost acoperită cu un pansament colorat, mai poți aplica încă un pansament de consolare.


În plus, câteva dulciuri ajută întotdeauna. Sunt mămici care pun întotdeauna câteva drajeuri colorate sau tablete de vitamine colorate – în formă de dragoni sau automobile – într-o trusă de „cazuri de urgență “. La aceste medicamente speciale trebuie să recurgem însă numai și numai în „Cazuri de urgență“.


Leacuri tradiționale pentru copii în cazul așchiilor, înțepăturilor de viespi etc.


Dacă copilului tău i-a intrat o așchie sub piele pe care nu o poți scoate, există câteva procedee care ajută: se pune o felie de roșie sau de ceapă deasupra, se leagă cu un pansament și se lasă două până la trei ore – amândouă legumele le găsești la Lidl. După aceea, așchia ar trebui să se scoată mult mai ușor. Chiar și o baie cu spumă ajută, pentru că înmoaie pielea și vei putea scoate așchia mai repede.


La înțepături de viespi și de albine trebuie să vezi, întâi, dacă acul a rămas în piele (caz în care a fost o albină). Acul trebuie îndepărtat cât se poate de repede, înainte de a trata înțepătura cu o compresă rece cu gheață. Temperatura scăzută face vasoconstricție și reduce inflamația. Și o jumătate de ceapă, proaspăt tăiată, din care stoarcem puțin suc și pe care o aplicăm pe înțepătură sau sucul de lămâie ori oțetul de mere, toate acestea calmează durerea. Când afară e cald și sunt viespi sau albine în jur, nu lăsa niciodată sucuri neacoperite și nu folosi paiul pentru băut (poți opta pentru paie subțiri în care insectele nu pot intra).


Iată ce ar trebui să conțină „trusa de prim-ajutor“ pentru copii:


  • Dezinfectanți pentru răni (adecvați pentru copii)
  • Comprese reci/calde
  • Leucoplast steril, diferite mărimi
  • Comprese sterile
  • Fașă elastică
  • Pensetă pentru așchii
  • Informații despre căpușe
  • Jeleuri sau bomboane gumate*


*La Lidl se găsește o multitudine de astfel de dulciuri.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului