Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum alegi încălțămintea copilului

Mare bucurie, mare! Copilul tău a început să meargă în picioare! Unii o fac mai devreme, alții mai târziu. Oricum și oricând s-ar întâmpla, este una dintre marile lui realizări.


Pe lângă multe lucruri care îi sunt necesare unui copil, de acum înainte vei adăuga și încălțămintea. Până va crește atât de mare încât să aibă propriile preferințe, tu vei alege pentru el. Important este să faci alegerile potrivite, pentru a nu-i provoca nici disconfort sau – și mai grav – pentru a-i îngreuna sau chiar deforma mersul. Fiind prea mic pentru a spune dacă ghetuțele îl strâng sau îl rod ori dacă, dimpotrivă, îi sunt prea mari, treaba ta este să verifici foarte bine și să te asiguri că piciorul copilului stă confortabil în încălțăminte. Și, apropo, că a venit vorba, dacă ai tendința aceea de a-i cumpăra încălțăminte cu un număr mai mare „ca să o poarte și la anu'”, scutură-te de ea. Nu te simți bine tu, om mare, în ghete care nu sunt măsura ta, dară-mi-te copilul care este un începător în ale mersului... Te-ai gândit măcar la posibilele accidente?


Prima pereche de ghete


Primele ghetuțe ale copilului – după ce a fost lăsat suficient timp să exerseze mersul prin casă, desculț - vor trebui să fie neapărat moi, ușoare și flexibile. Piciorul copilului trebuie să se simtă în ele cât se poate de natural, ca și când ar fi desculț. Cea mai bună încălțăminte este cea din piele, care permite piciorului să respire, cu mențiunea că talpa trebuie să fie din cauciuc pentru a împiedica alunecarea.


Cu ochii pe mers!


După ce mersul s-a format, o atenție deosebită va trebui acordată observării eventualelor defecte de mers. Unele pot fi temporare, cum este mersul pe vârfuri, mersul cu vârfurile orientate spre interior sau exterior, care se corectează singure odată cu creșterea. Acest tip de defecte nu necesită intervenția ortopedului. Însă acest lucru îl hotărăște numai medicul specialist, în urma consultației.


Platfusul, între realitate și exgerare


Un defect relativ des întâlnit la copii este platfusul sau piciorul plat, caracterizat prin prăbuşirea boltei plantare. Unii medici ortopezi îl consideră fiziologic până la vârsta de 3 ani și nu recomandă niciun fel de intervenție asupra acestei afecțiuni. Alții, dimpotrivă, sunt de părere că ar trebui luate măsuri de timpuriu, după împlinirea vârstei de un an. Cert este că un consult ortopedic este obligatoriu. Medicul va decide, cu știința și experiența sa, dacă micuțului i se va recomanda purtarea de talonete sau ghete ortopedice, ori va fi suficient masajul. Pentru că această adevărată psihoză cu privire la platfus a ajuns și la urechile producătorilor de încălțăminte pentru copii, majoritatea acestor articole sunt proiectate din fabricație cu o ușoară ridicătură în interior, pentru a contura talpa piciorului.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului