Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Bebe iese la soare

După nouă luni trăite în burtica mamei, în confort de cinci stele, și după alte câteva zile de adaptare, în maternitate, printre alți... gălăgioși, bebe a ajuns, în sfârșit, acasă. De acum înainte, viața lui începe să fie cât se poate de organizată, cu ore de masă, somn, băiță, joacă și plimbare în aer liber. O, daaa, plimbare în aer liber!


De la ce vârstă îl poți scoate afară? Cam cât durează o ieșire? Cum trebuie să fie îmbrăcat, în funcție de anotimp? Ce lucruri trebuie să ai la tine în gentuța specială pentru... micile voastre călătorii și pe unde ar fi cel mai bine să vă plimbați? Discutăm, mai jos, despre toate acestea.


La început, doar aerisirea camerei


În prima săptămână de după sosirea de la maternitate, bebelușul are nevoie de câteva zile pentru a se obișnui în noul său mediu de viață. Un mediu foarte diferit de cel în care și-a petrecut cele nouă luni. Fără zgomote puternice, fără lumină intensă, la o temperatură constantă... În această primă săptămână, nu e necesar să ieșiți afară, fiind suficient să aerisiți camera în care stă noul membru al familiei. Această aerisire trebuie să aibă loc de două-trei ori pe zi, câte zece minute. Când afară este foarte frig, bebelușul va fi mutat în altă cameră în acest timp. Sau, dacă sunteți curajoși, îl puteți îmbrăca foarte bine, corespunzător vremii de afară, caz în care poate rămâne în cameră. Dacă, însă, temperatura este mai mare de 23 de grade, atunci se poate bucura, fără emoții pentru voi, de cele zece minute de aer proaspăt.


Afară, la plimbare


După „antrenamentul” cu aerisiri repetate, zilnice, vine și vremea primei... aventuri. Această primă plimbare va trebui să fie una scurtă, de circa 10-15 minute, indiferent dacă este vară sau iarnă. Echipamentul pentru vreme rece va fi în trei „straturi”: body sau costumaș din bumbac, pantaloni, pulover, salopetă de fâș și căciuliță. Dacă este primăvară sau toamnă, iar temperatura este obișnuită pentru această perioadă - nici prea frig, dar nici prea cald - poți renunța la salopetă. De asemenea, în locul căciuliței groase, îi poți pune una subțire. Iar pentru o ieșire la plimbare pe timp de vară, este suficient un costumaș, o rochiță și orice alt outfit estival (plus un blazer subțire, dacă ieșiți afară dimineața).


Intrarea în... prelungiri


Timp de două săptămâni, plimbările vor fi, așadar, scurte. Practic, mai mult timp durează îmbrăcarea și dezbrăcarea copilului decât plimbarea în sine... Însă, după două săptămâni – suficiente pentru acomodare - timpul petrecut afară poate creşte la 20 de minute, 25 de minute și apoi 30 de minute. Până la sfârșitul primei luni, bebelușul va putea petrece o oră pe zi în aer liber, împărțită în două reprize: jumătate de oră dimineața și altă jumătate de oră după-amiaza. Spre vârsta de 2-3 luni, deja poate petrece la aer două ore pe zi, în trei reprize: dimineața, la prânz și după-amiaza. ATENȚIE! Vara, când temperaturile sunt extreme, NU se va ieși la plimbare la ora prânzului! Când piciul are un anișor, numărul orelor petrecute zilnic la plimbare poate ajunge chiar și la 3 sau 4.


Bagajul „călătorului”


La început, pentru plimbările scurte, nu veți avea nevoie de o geantă a bebelușului pentru lucruri de primă necesitate. Însă, pe măsură ce copilul și timpul petrecut afară cresc, aceasta este indispensabilă. Iată ce ar trebui să conțină, astfel încât să fiți pregătiți în orice situație neprevăzută:


  • scutece (Lupilu are scutece potrivite fiecărei etape de dezvoltare, pe mărimi, de la 1 la 6), șervețele umede, gel dezinfectant pentru mâini;
  • punguțe pentru scutecele murdare;
  • biberonul cu lapte sau ceai;
  • absorbante pentru sâni;
  • jucăria preferată a copilului;
  • o gustare, dacă micuțul a trecut deja la etapa diversificării (Bio piure de mere și banane/Bio piure cu cereale și fructe de la Lupilu).



Unde să vă plimbați


Ideal este într-un parc sau într-o zonă cu multă vegetaţie. Evitați marginea drumului, acolo unde plutesc gazele emanate de mașini. În perioadele în care există epidemii de viroze, ocoliți locurile aglomerate. O ultimă recomandare: mersul la cumpărături cu bebe nu este chiar cea mai dorită plimbare!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului