Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Sugestii și idei pentru o petrecere planificată cu calm

Cauți inspirație pentru petrecerea bebelușului tău? Gustări savuroase, jocuri amuzante, idei super pentru cadouri și multe altele - poți să începi să te ocupi în liniște de toate aceste lucruri. Am adunat cele mai bune sfaturi, pentru ca pregătirile, organizarea și desfășurarea evenimentelor să decurgă în mod sigur fără stres.


Petrecerile de tip „Baby Shower” există de mai bine de 150 de ani. Aceste tradiții sunt cunoscute mai ales în Anglia și Statele Unite ale Americii. În mod tradițional, petrecerea este organizată de către și pentru viitoare mămici înainte de naștere. Rudele și prietenii din anturajul lor sunt invitați pentru a avea parte de o petrecere relaxantă. În acest scop este indicat ultimul trimestru al sarcinii, atunci când viitoarea mămică se simte încă în formă. Toată atenția este îndreptată în această zi către ea și plouă cu daruri pentru ea și bebelușul ei.


Bine ai venit acasă! – Un călduros bun venit transmis printr-o petrecere de neuitat


În ziua de astăzi se practică de asemeni ca fericitul eveniment să fie serbat abia după naștere. Însă, în primele zile, tânăra familie are nevoie de multă liniște și timp pentru a se acomoda cu noua formulă. De ce să nu aibă așadar parte de câteva săptămâni pentru copil și apoi să invite lumea la petrecerea în cinstea bebelușului? În acest sens nu trebuie organizată petrecerea neapărat doar de către ei. Cel mai simplu se va proceda astfel: se vor aduna idei și dorințe, se va alege un termen, iar sarcinile de organizare vor fi delegate altora.


Perioada perfectă: Planifică și pregătește petrecerea pentru bebeluș


Fiecare poate să aleagă dacă va organiza o petrecere înainte de venirea pe lume a bebelușului sau după ce bebelușul s-a acomodat cu atmosfera de acasă. După aceea trebuie găsită o locație adecvată. Petrecerea se poate da și în locuința proprie sau într-un spațiu închiriat. Este oportună și lista cu o serie de propuneri de cadouri. Invitații pot discuta unii cu alții cu privire la acest lucru. Decorațiunile adecvate și mâncărurile delicioase dau petrecerii un gust aparte.


Fingerfood & Snacks – antreuri simple și delicioase pentru petrecere


Nu este neapărat necesar un meniu rafinat. Felurile de mâncare preparate repede pot fi foarte potrivite. Poți găsi tot ceea ce îți trebuie în magazinele Lidl. În funcție de ora din zi planificată, se pot servi preparate pentru micul dejun, prăjituri sau „fingerfood”. Alimentele simple și salatele care se fac ușor, cum ar fi cele din paste făinoase sau roșii, sunt foarte potrivite. Se mai pot servi de exemplu:


  • Baghete și chifle
  • Sticksuri din legume cu diverse sosuri
  • Sandvișuri cu castraveți și cremă de brânză proaspătă
  • Bucăți de mozzarela și roșii
  • Crochete și bucățele de brânză
  • Aripioare de pui
  • Cârnăciori
  • Fructe
  • Aperitive cum ar fi măslinele


Pe timp de vară se recomandă legume, brânză Halloumi și hamburgeri mici pentru grătar. Pentru copiii care vin și ei la petrecere, pastele, pizza și cartofii sunt o alegere bună. Invitații pot aduce și ei câte ceva de mâncare pentru petrecere.


Prăjituri, brioșe & Co – atracții dulci și băuturi


Prăjiturile, brioșele și cremele de ciocolată pot fi preparate repede. Produsele congelate sau amestecurile pentru gătit pot fi o idee bună. Acestea pot fi oferite împreună frișcă, glazură sau alte decorațiuni. De băut se pot oferi sucuri, apă minerală, limonadă și smoothie-uri. În plus, pot fi servite și cocktailuri fără alcool.


Acum trecem la jocuri: Jocuri pentru petreceri - participare și distracție


La petrecere invitații mănâncă, stau de vorbă și se distrează, iar micile jocuri fac atmosfera mai plăcută. Datorită acestor idei este garantată distracția pentru toată lumea:


ȚOMANAP - versiunea bebeluș


Cunoscutul joc ȚOMANAP se joacă cu această ocazie puțin modificat. Rubricile cu țări, orașe, munți, ape, nume, animale și plante vor face referire la bebeluși și pot fi stabilite împreună. Fie nume de copii, nevoi ale copiilor, îmbrăcăminte de copii, tipuri de amestecuri pentru copii sau produse de îngrijire a bebelușilor - imaginația nu trebuie să cunoască limite. Categoriile vor fi scrise pe o bucată de hârtie și vor avea sub ele coloane care trebuie completate. Fiecare jucător va spune alfabetul în gând până se va anunța stop. Se va găsi un termen pentru fiecare rubrică ce să înceapă cu inițiala respectivă. Cine termină primul va câștiga jocul.


Ghicirea cadourilor


Înainte de începerea petrecerii se va pregăti o sacoșă unde vor fi puse cadourile aduse. În acest fel oferirea cadourilor va deveni mai captivantă. Acum se poate pipăi, agita și ghici. Ochii acoperiți vor crește gradul de dificultate.


Degustarea piureurilor pentru copii


Un joc pentru petrecerile cu bebeluși care se poate juca foarte bine în două grupuri. Fiecare jucător al unui grup va fi legat la ochi. Apoi vor fi gustate piureuri pentru copii din diferite pahare. Pentru amuzamentul jocului se vor folosi mici porții de muștar, ketchup sau iaurt. Care grupă va reuși să recunoască cele mai multe feluri de piure?


O atracție pentru masa cadourilor: Torul în formă de scutec DIY


O idee clasică care atrage mereu atenția asupra mesei cu cadouri: Un tort în formă de scutec făcut chiar de tine sau de prietenii care te-au ajutat la organizarea petrecerii. Scutecele (în jur de 30 până la 45 de bucăți) vor fi aranjate în formă de tort și decorate cu mici obiecte care să atragă atenția. Se procedează astfel:


Se desfac scutecele și se înfășoară începând cu partea groasă. Astfel toate sulurile pentru tort sunt albe. Se fixează scutecele strânse cu o bandă elastică sau o bandă simplă.


Se decupează un carton stabil în formă de cerc pentru baza tortului. Se împodobește cu un șervețel lipit cu bandă adezivă la partea de jos. Centrul tortului va avea forma unui biberon. În jurul acestuia se va aplica prima rolă din scutec.


În funcție de câte scutece există la dispoziție, se poate face un tort din două sau trei etaje. La fel se va proceda și pe celelalte etaje, se vor roti și fixa bine scutecele. Se vor pune unul lângă celălalt în formă de cerc în jurul primului scutec. Fiți atenți ca la următoarele etaje să fie făcute cercuri mai mici. Pentru a stabiliza bine scutecele se vor aplica benzi adezive în jurul fiecărui cerc de scutece.


Articole pentru bebeluși ca decorațiune


Tot ce rămâne de făcut este să decorăm tortul din scutece cu mici cadouri sau articole pentru bebeluși. Sunt indicate biberoanele, șosețelele, șervețele umede, șampoanele sau cremele. Dar și florile artificiale sau animalele de pluș se pretează foarte bine la un astfel de tort. Se vor aplica toate în jurul scutecelor și se vor lipi cu benzi adezive duble. La final se va împacheta tortul din scutece în folie transparentă pentru cadouri și se va lega cu bandă decorativă. Astfel va fi terminată opera de artă care cu siguranță va anima petrecerea.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului