Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cadouri de Halloween care să te sperie puțin

Fie că organizezi o petrecere de Halloween la tine acasă și inviți prietenii copilului, fie că voi sunteți musafiri, vă gândiți să oferiți cadouri simbolice. Tematice, bineînțeles, cum altfel?! Nu e nevoie să fie cadouri costisitoare, mult mai apreciată este inventivitatea. Și mult mai mult contează zâmbetul celui care primește darul. Iar copilul va fi încântat să participe la confecționarea acestor cadouri, și mai ales mândru să le înmâneze spunând: „Eu le-am făcut!” Bine, dacă e nevoie să îl ajuți, nu o să te dai în lături. Unele cadouri pot fi... dulci, pot fi prăjiturele de casă, doar modul lor de decorare și ambalare fiind făcut să ducă cu gândul la Halloween. Iar de partea asta de frământat și copt se ocupă mamele, cine altcineva?


Borcanul cu stafii


Nu e mult de muncă pentru acest cadou „de speriat”. Ai nevoie de un borcan cu capac, zahăr brun, marshmallow de culoare albă, cuișoare (condiment, nu din cele de bătut în pereți!), fructe de merișor, pânză neagră și sfoară de cânepă.


Așează pe fundul borcanului un strat de zahăr brun. Modelează marshmallow cu mâinile, trăgând de ele pentru a le alungi și presând la jumătatea lor (trebuie să capete aspect de fundă). Înfige două cuișoare pe post de ochi. Acestea vor fi stafiile. Pune-le în borcan, circular, una lângă alta, cu fața către exterior. Umple golul rămas cu fructe de merișor (sau dropsuri roșii), depășind capetele stafiilor. Taie un cerc mare din pânză neagră și franjurează-i marginile. Pune-i borcanului capac și peste el pânza neagră, apoi leagă pe deasupra cu sfoară.


Cutia cu râme


Îți trebuie niște cutii de conserve, cum sunt cele de porumb dulce, de 300 de grame. Adică nici prea mari, nici prea mici. Vopsește-le în alb și lipește ochi mobili la întâmplare, din loc în loc. Desenează-le și sprâncene, cu markerul. Pune într-o pungă bomboane și, deasupra, dezgustătoare râme din jeleu. Lasă câteva dintre ele să „iasă” din cutie și să „cadă” neglijent din ea.


„Otravă” aromată


Mami, intră tu în acțiune! Pregătește o budincă de vanilie și coloreaz-o în verde cu colorant alimentar sau adaugă în ea, după ce s-a răcit, ciocolată rasă. Pune peste capac pânză neagră și leagă cu sfoară. Scrie pe etichete autocolante „OTRAVĂ” și desenează cu marker negru păianjeni. Cadoul vostru va fi de neuitat!


Brioșe însângerate


Treci la treabă și coace brioșe! Cât timp se răcesc, pregătește glazura, din zahăr pudră și zeamă de lămâie. Toarnă peste brioșe, așteaptă să se întărească, apoi picură pe ele sirop din dulceață de vișine. În partea de jos a brioșei, lateral, înfige sticksuri de mărimi diferite, trei pe o parte și trei pe cealaltă. Vor reprezenta picioarele păianjenului ucigaș, din care curge sânge. Fiecare brioșă se ambalează individual în celofan pentru a fi oferite, sau se așează toate pe un platou, dacă sunt servite în timpul petrecerii.


O altă variantă de brioșe potrivite de Halloween găsești în Bucătăria Lidl.


Dovleci răutăcioși


Sigur că nu o să poți oferi dovleci în mărime naturală! Dar și mandarinele (caută mai întâi în Piața Lidl!) au culoarea și forma potrivită, tu trebuie numai să le ajuți un pic ca să semene cu dovlecii. Este suficient să le desenezi cu marker negru câte două triunghiuri în loc de ochi și o gură știrbă care rânjește cu cei câțiva dinți pe care îi mai are. Colorezi cu negru interiorul gurii, nu conturul, ca să pară că gura „dovleacului” a fost decupată.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului