Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

POFTE ÎN TIMPUL SARCINII. DE UNDE VIN POFTELE?

De când ești însărcinată îți e tot timpul foame? Trebuie să mănânci dulciuri orice ar fi? Mănânci cu poftă friptură chiar dacă ești vegetariană? Atunci când îți e poftă de ceva nu mai ai deloc răbdare. Simți cum corpul îți cere anumite lucruri și nu vrei să te gândești ce s-ar întâmpla dacă nu le primește. Dacă te regăsești în această descriere, ar trebui să știi că nu ești numai tu în situația asta.


Dar de ce apar aceste pofte?


Poate că poftele depind de hormoni sau poate e vorba de bucuria de ști că poți mânca orice fără să te simți vinovată? Poate că acesta e modul prin care corpul tău îți arată că are nevoie de ceva…Adevărul este probabil undeva la mijloc. În orice caz, poftele apar atunci când nivelul de zahăr din sânge scade rapid. Acest lucru se întâmplă în timpul sarcinii mai des decât de obicei, ca urmare a nevoilor mai crescute de nutrienți.


Ciocolată în timpul sarcinii


Haide să fim sinceri: ciocolata nu va rezolva problema poftelor (cel puțin nu e o soluție pe termen lung). După ce mănânci dulciuri organismul secretă cantități mari de insulină, acesta fiind necesară pentru a micșora concentrația de glucoză din sânge. Iar după ce nivelul de glucoză din sânge scade, îți va fi foame din nou, iar de data aceasta îți dorești și mai mult ceva dulce. Și asta nu e bine, nu? Atunci ce poți face cu poftele?


Îți vom dezvălui cel mai bun remediu pentru pofte


Cel mai bun remediu pentru poftă este: să mănânci – dar corect și la timp. Și nu trebuie să îți faci orice poftă în timpul sarcinii. Ar trebui mai de grabă să îți „păcălești” corpul. Alimentele ideale sunt cele bogate în fibre cum ar fi fructele și legumele.


Dar dacă ai în continuare astfel de pofte (înghețata și castraveții sunt doar un clișeu…pizza și cartofii prăjiți sunt o ispită reală!), atunci ar trebui să ai grijă. Iată ce ai putea să faci:


Alternative sănătoase pentru poftele din timpul sarcinii și senzația de foame


  • Dacă e a zecea oară când îți e poftă de cartofi prăjiți cu ketchup și maioneză, ai putea păstra în frigider, cartofi pai copți, pe care îi poți mânca cu brânză Milbona
  • Atunci când îți e poftă de chipsuri, cumpără MAI DEGRABĂ covrigei, e o alternativă mai sănătoasă
  • În loc să mănânci jeleuri în fața televizorului, pune nuci și fructe uscate într-un bol și ronțăie în voie (brandul Alesto îți oferă o mulțime de opțiuni)
  • De asemenea, brânza (atenție: nu cea din lapte crud) este minunată ca gustare
  • Pentru a satisface apetitul constant pentru înghețată, poți congela iaurturi mici. Cel mai bine este să pui un băț pentru înghețată în folie, înainte de a le congela


Acum că te-am aprovizionat cu idei nu mai există scuze pentru kilogramele sănătoase adăugate.


În încheiere, un sfat în plus: Trimite-l pe el la cumpărături la Lidl


Desigur, se poate întâmpla să te superi pe el că nu ți-a luat iaurtul cu fructele pe care ți le doreai, dar nici nu va veni acasă cu cele 7 ciocolate la care tu nu ai fi putut să renunți. Tu alegi…

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului